Tento recept mám od kamarádky a moc mi chutná.
Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 1 menší kapr nebo 2 cejni
- dle chuti rybí koření
- podle potřeby sůl a pepř
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- podle potřeby nasekaná petrželová nať
- 3 lžíce solamylu
- na potření olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěnou rybu zbavíme páteře a větších žeberních kostí, které se dají vytáhnout. Takto vykostěné filety pomeleme na masovém strojku.
-
Potom přidáme koření, pepř, sůl, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, petrželovou nať a solamyl. Vše smícháme a necháme odležet aspoň 2 hodiny. Utvoříme placičky, které smažíme na potřeném kameni z obou stran.