Reklama
Rozmarýnové kuřátko
Fotogalerie:

Rozmarýnové kuřátko

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Ingredience

  • 1 kuře
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • podle chuti rozmarýn a tymián
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/3 másla
  • 100–200 g žampionů

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme, vložíme do pekáčku, osolíme a posypeme kořením a bylinkami, vše pořádně vetřeme do masa. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli a prolisujeme česnek.

  2. Přidáme máslo a podlijeme asi 100 ml vody nebo bílého vína. Pečeme při 200 °C doměkka, průběžně otáčíme.

  3. V pánvi na másle osmažíme žampiony a dochutíme solí, kmínem a rozmarýnem. Vmícháme ke kuřeti. Zapékáme na funkci gril, dokud se neutvoří křupavá kůrka.


Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky z tvarohu

Karbanátky z tvarohu

Dobrou večeři si dokážu uvařit sám. Kristyán Wagner, Prachatice
Škola vaření /26.01.10
Rohlíkové špízy

Rohlíkové špízy

Rád běhám venku a chodím s mamkou a taťkou na kroužek mladých hasičů. To pak musím ...

Škola vaření /12.02.17
Italské filé

Italské filé

Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Alena Koukalová, Sezimovo Ústí

Škola vaření /17.04.17
Maso se zeleninou

Maso se zeleninou

Můžeš si upéct brambory i bez masa.

Majka Smolíková, Praha

Škola vaření /16.04.15
Špenátové knedlíky

Špenátové knedlíky

Můj dvouletý syn je má moc rád.

Dagmar Kubasová, Levice (Slovensko)

Škola vaření /21.10.13
Sýrová na penne

Sýrová na penne

Tato sýrová omáčka musí být hustá.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /04.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu