Reklama
Roláda s ořechy
Fotogalerie:

Roláda s ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo má rád, může přidat i trochu pepře.

Gabriela Malá, Nymburk

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 kg vařených brambor
  • 2 vejce
  • 1 lžička sol
  • 350 g hrubé mouky
  • Náplň:
  • 400 g cibule
  • 1 lžíce petrželky
  • 3 stonky majoránky
  • 2 lžíce oleje
  • trocha soli
  • 100 g vlašských ořechů
  • 150 g másla na vymazání

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Vše zpracujeme v těsto, které rozválíme na 1 cm silnou placku. 

  2. Cibuli a bylinky zpěníme na oleji, dochutíme solí. Na plát těsta rozložíme cibulovou směs, posypeme ořechy, svineme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem, vložíme plátky rolády, potřeme máslem a pečeme při teplotě 180°C asi 15–20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Samovo kuřátko

Samovo kuřátko

Opravdová mňamka pro kluky i holky. Samuel Kardaus, Smržovka
Škola vaření /06.05.16
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši ...
Škola vaření /27.09.11
Mandarinkové řezy s jogurtem

Mandarinkové řezy s jogurtem

Jogurtová náplň je lehká a osvěžující.

Anna Klápšťová,  Železný Brod

Škola vaření /09.06.16
Lilkové jednohubky

Lilkové jednohubky

Je mi deset let, peču je pro sebe i pro tátu.

Aneta Titzová‚ Brno

Škola vaření /02.03.13
Šátečky  z nutely

Šátečky z nutely

Je to jednoduchá a výborná svačina, která ti dodá energii.
Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /26.04.10
Bramborák

Bramborák

Někdy ještě každý bramborák dávám do ubrousku, aby se do něj vpil přebytečný olej. ...
Škola vaření /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu