Reklama
Roláda s kopřivami
Fotogalerie:

Roláda s kopřivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavla Hrubá, Praha

Ingredience

  • 1 velká hrst čerstvých špenátových listů
  • 1 hrst kopřivových listů
  • kousek másla
  • trocha soli, pepře a muškátového květu
  • 2 stroužky česneku
  • 200  g šunky
  • 5 vajec
  • 30  g hladké mouky
  • 5  g kukuřičného škrobu

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenátové a kopřivové listy opláchneme a nasekáme na menší kousky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a listy na něm podusíme. Přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou šunku a 2 vejce. Promícháme, necháme vejce srazit a pak směs odstavíme, aby vychladla.

  2. Žloutky ze zbylých 3 vajec pomocí elektrického šlehače vyšleháme, přidáme mouku a škrob (pokud je těstíčko příliš husté, zředíme lžící vody). Pak ručně vmícháme tuhý sníh z bílků a špenátovo-kopřivovou směs.

  3. Plech vyložíme pečicím papírem a připravené piškotové těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut.

  4. Hotový piškot ještě teplý přesuneme na utěrku. Sloupneme pečicí papír a stočíme roládu. Zabalíme ji do utěrky a necháme vychladnout. Podáváme nakrájenou na plátky.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovičky z nádivky

Bábovičky z nádivky

Jsou to takové veselé jednohubky. Hana Šusteková, Benešov
Škola vaření /09.03.17
Špenátové noky

Špenátové noky

Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné ...
Škola vaření /01.07.13
Krupicová žemlovka

Krupicová žemlovka

Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře.

Zdeňka Halámková, Lipoltice

Škola vaření /23.06.14
Kuřecí nudličky v těstovinách

Kuřecí nudličky v těstovinách

Během naší dovolené jsem se naučil skvělé jídlo, které mám velmi rád a jehož ...
Škola vaření /11.01.13
Twister – plněné tortilly

Twister – plněné tortilly

Místo řízečků použij párky, při dietě nasucho grilovaná kuřecí prsa.
Ivana ...
Škola vaření /18.11.10
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Škola vaření /07.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu