Vychytané
Tomáš Mika, Brno
Ingredience
- 600 g brambor typu C uvařených předchozí den ve slupce
- 150–200 g hrubé mouky
- sůl
- 2 lžíce solamylu
- 1 vejce
- NÁPLŇ:
- 300 g pečeného uzeného prorostlého masa
- 1 lžíce sádla
- 1 malá cibule
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- 2 stroužky česneku
- hrst strouhanky
- 1 vejce
- ZELÍ:
- 1 menší zelná hlávka bílého zelí
- 1 cibule
- 1 brambora
- 1 lžíce sádla
- sůl, cukr, ocet, kmín
- NA OZDOBU:
- 2 menší cibule
- dle potřeby hladká mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Přidáme mouku, sůl, solamyl a vejce a vypracujeme těsto.
-
Maso nasekáme, na sádle zpěníme cibulku, přidáme uzené, koření, odstavíme a doplníme o česnek, strouhanku a vejce. Zchladlou směs naneseme na dva bramborové pláty vyválené z těsta, zabalíme do rolády a vaříme v páře 30 minut.
-
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí, sůl, kmín, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou bramboru, cukr a ocet.
-
Roládu nakrájíme, podáváme se zelím a se smaženou cibulkou, kterou jsme si obalili v hladké mouce a osmažili na sádle dozlatova.