Reklama
Roláda plněná uzeným
Fotogalerie:

Roláda plněná uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vychytané

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 600 g brambor typu C uvařených předchozí den ve slupce
  • 150–200 g hrubé mouky
  • sůl
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 vejce
  • NÁPLŇ:
  • 300 g pečeného uzeného prorostlého masa
  • 1 lžíce sádla
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • 2 stroužky česneku
  • hrst strouhanky
  • 1 vejce
  • ZELÍ:
  • 1 menší zelná hlávka bílého zelí
  • 1 cibule
  • 1 brambora
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, cukr, ocet, kmín
  • NA OZDOBU:
  • 2 menší cibule
  • dle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Přidáme mouku, sůl, solamyl a vejce a vypracujeme těsto.

  2. Maso nasekáme, na sádle zpěníme cibulku, přidáme uzené, koření, odstavíme a doplníme o česnek, strouhanku a vejce. Zchladlou směs naneseme na dva bramborové pláty vyválené z těsta, zabalíme do rolády a vaříme v páře 30 minut.

  3. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí, sůl, kmín, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou bramboru, cukr a ocet.

  4. Roládu nakrájíme, podáváme se zelím a se smaženou cibulkou, kterou jsme si obalili v hladké mouce a osmažili na sádle dozlatova.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín v pivním těstíčku

Hermelín v pivním těstíčku

Lucie Stejskalová, Jenisovice
Škola vaření /07.08.18
Tříbarevné tvarohové řezy

Tříbarevné tvarohové řezy

Babička mi trošku pomáhá, ale za chvilku si troufnu upéct tuhle dobrotu úplně sám.
...
Škola vaření /24.11.10
Holandský  řízek

Holandský řízek

K salátu nemusí být jen kapr.

Michal Veselý, Rašovice

Škola vaření /17.11.16
Jehněčí korunka

Jehněčí korunka

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /05.03.18
Dětský sen

Dětský sen

Jsme kamarádky, které moc rády mlsají.
Adélka Wimmerová
a Nikolka Pištorová, ...
Škola vaření /22.03.10
Peciválky zdravěji

Peciválky zdravěji

Oblíbený pokrm mého dětství, který mi často dělávala maminka.
Eva Mikysková, ...
Škola vaření /27.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu