Jsou to vlastně slané palačinky v těstíčku.
Kateřina Pírková, 16 let, Litvínov
Ingredience
- 500 ml mléko
- 4 vejce
- 200 g hladká mouka
- sůl, pepř, mletý kmín, podravka podle chuti
- 500 g mleté maso
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- olej podle potřeby
- 200 g strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme 400 ml mléka‚ 2 vejce‚ 200 g hladké mouky a špetku soli. Metličkou zpracujeme řídké těsto, ze kterého pečeme palačinky.
-
Smícháme maso‚ 1 vejce‚ cibuli a česnek. Dochutíme solí‚ pepřem‚ kmínem a podravkou. Směsí potřeme palačinky‚ srolujeme je‚ překrojíme a zpevníme párátky. V misce smícháme 1 vejce‚ 100 ml mléka‚ podravku a 3–4 lžíce mouky na řídké těstíčko. Palačinky namáčíme a ihned obalujeme ve strouhance a smažíme v horkém oleji dozlatova.