Reklama
Rizoletky  s masem
Fotogalerie:

Rizoletky s masem

Kateřina Pírková

Litvínov

Jsou to vlastně slané palačinky v těstíčku.                 

Kateřina Pírková, 16 let, Litvínov

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 4 vejce
  • 200 g hladká mouka
  • sůl, pepř, mletý kmín, podravka podle chuti
  • 500 g mleté maso
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • olej podle potřeby
  • 200 g strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme 400 ml mléka‚ 2 vejce‚ 200 g hladké mouky a špetku soli. Metličkou zpracujeme řídké těsto, ze kterého pečeme palačinky.

  2. Smícháme maso‚ 1 vejce‚ cibuli a česnek. Dochutíme solí‚ pepřem‚ kmínem a podravkou. Směsí potřeme palačinky‚ srolujeme je‚ překrojíme a zpevníme párátky. V misce smícháme 1 vejce‚ 100 ml mléka‚ podravku a 3–4 lžíce mouky na řídké těstíčko. Palačinky namáčíme a ihned obalujeme ve strouhance a smažíme v horkém oleji dozlatova.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /25.04.17
Kuřecí nudličky v těstovinách

Kuřecí nudličky v těstovinách

Během naší dovolené jsem se naučil skvělé jídlo, které mám velmi rád a jehož ...
Škola vaření /11.01.13
Tříbarevné tvarohové řezy

Tříbarevné tvarohové řezy

Babička mi trošku pomáhá, ale za chvilku si troufnu upéct tuhle dobrotu úplně sám.
...
Škola vaření /24.11.10
Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Vždycky je dělám z dvojité dávky, jedna naší hladové rodině nikdy nestačí.

Daniela...

Škola vaření /11.10.16
Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Nezapomeň na feferonky, dodají říz.

Anna Krčmová, 14 let, Písek

Škola vaření /14.02.15
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu