Reklama
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Jana Capouchová
Jana Capouchová
Havlíčkův Brod

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 2 lžíce strouhaný sýr
  • 1 cibule
  • 4 lžíce strouhanka
  • sůl
  • stroužek česneku
  • 1 vejce
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • kousek másla
  • hladká mouka podle potřeby
  • 2 ks cibule
  • kousek nastrouhaného celeru
  • bobkový list
  • pepř celý
  • nové koření
  • 2 ks rajčatový protlak
  • cukr

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme cibuli a zasypeme hladkou moukou. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme celer, koření, sůl, lžičku cukru, protlaky a povaříme asi 20 minut. Poté omáčku propasírujeme přes cedník.
  2. Maso smícháme s ostatními přísadami, dobře promícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Zvolna je osmahneme na tuku a vložíme do omáčky. Vaříme ještě 20 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo se špagetami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná Ivana Černá, Praha
Škola vaření /27.01.18
Bylinkové kuře

Bylinkové kuře

Dlouho jsme mamince v kuchyni jen pomáhaly. Okoukaly jsme ale spoustu věcí a nakonec jsme se...
Škola vaření /06.10.08
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
Kuřecí prsa  v kabátku ze slaniny

Kuřecí prsa v kabátku ze slaniny

Oba rádi chodíme do horolezeckého kroužku a po sportovním výkonu je ...

Škola vaření /15.04.15
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Škola vaření /25.02.18
Těstoviny s dýňovou omáčkou

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Klára Macurková, Liberec

Škola vaření /22.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu