Reklama
Reklama
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Jana Capouchová
Jana Capouchová
Havlíčkův Brod

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 2 lžíce strouhaný sýr
  • 1 cibule
  • 4 lžíce strouhanka
  • sůl
  • stroužek česneku
  • 1 vejce
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • kousek másla
  • hladká mouka podle potřeby
  • 2 ks cibule
  • kousek nastrouhaného celeru
  • bobkový list
  • pepř celý
  • nové koření
  • 2 ks rajčatový protlak
  • cukr

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme cibuli a zasypeme hladkou moukou. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme celer, koření, sůl, lžičku cukru, protlaky a povaříme asi 20 minut. Poté omáčku propasírujeme přes cedník.
  2. Maso smícháme s ostatními přísadami, dobře promícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Zvolna je osmahneme na tuku a vložíme do omáčky. Vaříme ještě 20 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo se špagetami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karamelové muffiny

Karamelové muffiny

Zvládne je úplně každý, i začátečník. Naděžda Paulinová, Prostějov
Škola vaření /18.05.11
Jahodový dort

Jahodový dort

Bude mi 11 let a tento dort hravě zvládnu.
Anežka Pospíšilová, Horní Černá Studnice
...
Škola vaření /27.09.11
Obalovaný houskový knedlík

Obalovaný houskový knedlík

Syn se naučil ‚‚levé‘‘ řízky, jak jim žertem říká.
Jaroslava Levová, Šluknov
...
Škola vaření /02.12.11
Kuře pečené s paprikou

Kuře pečené s paprikou

Chtěl bych se stát kuchařem.

Petr Zalabjak, 15 let, Praha

Škola vaření /25.08.15
Bažant na víně

Bažant na víně

Jestli máš ráda zvěřinu, upeč si ho.
Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /15.02.10
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama