U nás jsme všichni "omáčkoví".
Jana Capouchová, Havlíčkův Brod
Ingredience
- 500 g mleté maso
- 2 lžíce strouhaný sýr
- 1 cibule
- 4 lžíce strouhanka
- sůl
- stroužek česneku
- 1 vejce
- tuk na smažení
- Na omáčku:
- kousek másla
- hladká mouka podle potřeby
- 2 ks cibule
- kousek nastrouhaného celeru
- bobkový list
- pepř celý
- nové koření
- 2 ks rajčatový protlak
- cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na másle osmahneme cibuli a zasypeme hladkou moukou. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme celer, koření, sůl, lžičku cukru, protlaky a povaříme asi 20 minut. Poté omáčku propasírujeme přes cedník.
-
Maso smícháme s ostatními přísadami, dobře promícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Zvolna je osmahneme na tuku a vložíme do omáčky. Vaříme ještě 20 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo se špagetami.