Reklama
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Fotogalerie:

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Jana Capouchová
Jana Capouchová
Havlíčkův Brod

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 500 g mleté maso
  • 2 lžíce strouhaný sýr
  • 1 cibule
  • 4 lžíce strouhanka
  • sůl
  • stroužek česneku
  • 1 vejce
  • tuk na smažení
  • Na omáčku:
  • kousek másla
  • hladká mouka podle potřeby
  • 2 ks cibule
  • kousek nastrouhaného celeru
  • bobkový list
  • pepř celý
  • nové koření
  • 2 ks rajčatový protlak
  • cukr

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle osmahneme cibuli a zasypeme hladkou moukou. Jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme celer, koření, sůl, lžičku cukru, protlaky a povaříme asi 20 minut. Poté omáčku propasírujeme přes cedník.
  2. Maso smícháme s ostatními přísadami, dobře promícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Zvolna je osmahneme na tuku a vložíme do omáčky. Vaříme ještě 20 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo se špagetami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná nakládaná zelenina

Grilovaná nakládaná zelenina

Zelenina ve skleničce musí být ponořená. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /28.06.16
Bylinková velikonoční nádivka

Bylinková velikonoční nádivka

Na Velikonoce si celá moje rodina ráda pochutná na tradičních dobrotách. Mezi ...
Škola vaření /30.03.09
Jehněčí korunka

Jehněčí korunka

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /05.03.18
Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc.

Zuzana Travičková, ...

Škola vaření /27.06.17
Hermelín v pivním těstíčku

Hermelín v pivním těstíčku

Lucie Stejskalová, Jenisovice

Škola vaření /07.08.18
Okatá čočka se zázvorem

Okatá čočka se zázvorem

Proč si neudělat z oběda veselý zážitek?

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /20.11.15
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama