Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a pak se jen zapečou.
Markéta Bohuslavová, Nové Město nad Metují
Ingredience
- 6-8 masitých vyzrálých rajčat
- 150 g těstovinové rýže
- 3 lžíce bazalkového pesta
- 100 g mozzarelly
- 2 hrsti baby špenátu
- dle potřeby sůl a pepř
- na zakápnutí olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata důkladně omyjeme, seřízneme špičky a opatrně vydlabeme vnitřky. Odříznuté špičky nadrobno pokrájíme.
-
Těstovinovou rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě. Pak ji slijeme, propláchneme teplou vodou a vložíme do mísy. Přidáme bazalkové pesto, 2/3 mozzarelly pokrájené na drobné kostičky, rozmixované lístky baby špenátu, sůl, pepř a vše promícháme.
-
Vydlabaná rajčata plníme připravenou směsí, navch položíme zbytek mozzarelly, zakápneme
olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme asi 20–30 minut při teplotě 190 ºC.
Tip redakce
Jakmile bazalku rozsekáš nebo rozemneš v hmoždíři na pesto, začne šednout a ztrácet svou
zelenou svěžest. Proto se doporučuje servírovat ji ihned.