Reklama
Rajčata plněná těstovinovou rýží
Fotogalerie:

Rajčata plněná těstovinovou rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a pak se jen zapečou.

Markéta Bohuslavová, Nové Město nad Metují

Ingredience

  • 6-8 masitých vyzrálých rajčat
  • 150 g těstovinové rýže
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • 100 g mozzarelly
  • 2 hrsti baby špenátu
  • dle potřeby sůl a pepř
  • na zakápnutí olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rajčata důkladně omyjeme, seřízneme špičky a opatrně vydlabeme vnitřky. Odříznuté špičky nadrobno pokrájíme.

  2. Těstovinovou rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě. Pak ji slijeme, propláchneme teplou vodou a vložíme do mísy. Přidáme bazalkové pesto, 2/3 mozzarelly pokrájené na drobné kostičky, rozmixované lístky baby špenátu, sůl, pepř a vše promícháme.

  3. Vydlabaná rajčata plníme připravenou směsí, navch položíme zbytek mozzarelly, zakápneme
    olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme asi 20–30 minut při teplotě 190 ºC.

Tip redakce

Jakmile bazalku rozsekáš nebo rozemneš v hmoždíři na pesto, začne šednout a ztrácet svou
zelenou svěžest. Proto se doporučuje servírovat ji ihned.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Syn ryby nejí, ale takhle je má rád. Svetlana Kravchenko, Ostrava
Škola vaření /29.07.16
Restovaná krůtí játra

Restovaná krůtí játra

Nezapomeň, že játra se solí vždy až na konci přípravy. 

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /26.11.16
Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /27.01.18
Rychlá omeleta

Rychlá omeleta

Kuchařské umění zkoušíme s bráchou.
Petr Ivanov,
Jindřichův Hradec
Škola vaření /30.07.10
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Cuketa se sýrem a slaninou

Cuketa se sýrem a slaninou

Snažíme se jíst zdravě, a tak vaříme k večeři jen lehká jídla. Cuketa je ideální ...
Škola vaření /17.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu