Reklama
Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hotové maso by se mělo na jazyku rozpadat.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg hovězího pupku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 velké cibule
  • 10 g kuliček zeleného pepře ve slaném nálevu (1/4 skleničky)
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 l vývaru (hovězí harfy)
  • podle potřeby sůl
  • kousek másla
  • trocha hladké mouky
  • 100 ml zakysané smetany extra husté 30%

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Plát pupku odblaníme a nakrájíme na stejně široké pruhy po vláknu, pak přes vlákno na menší kostky. 

  2. 2. Ve větším hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme  cibuli. Kuličky zeleného pepře společně s bobkovým listem a novým kořením přidáme do cibulového základu a chvilku restujeme. 

  3. 3. Kostky masa osolíme, přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Maso podlijeme do tří čtvrtin vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou dusíme při mírném varu asi 2 hodiny. Je-li potřeba, doléváme vývarem. 

  4. 4. Jakmile je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a vzniklou šťávu lehce zahustíme hladkou moukou smíchanou s povoleným máslem a necháme zlehka asi 15 minut provařit. Po provaření a lehkém zahuštění vrátíme do omáčky maso a zjemníme ji zakysanou smetanou. Již nevaříme. Vhodnou přílohou jsou těstoviny všeho druhu.   


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nivové pečivo

Nivové pečivo

Jarmila Rýdlová, Studénka
Škola vaření /20.04.18
‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Udělal jsem je podle vlastní fantazie.
Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice
Škola vaření /27.12.11
Výborná rybí polévka

Výborná rybí polévka

Opravdu nám moc chutná, vaříme ji i během celého roku, nejen o Vánocích.
...
Škola vaření /08.07.12
Květák s omáčkou

Květák s omáčkou

Zbožňuji kombinaci špenátu a sýra. Hodí se i k těstovinám.
Ladislav ...
Škola vaření /16.11.09
Štrúdl naslano

Štrúdl naslano

Závin můžeš jíst teplý nebo studený. A připravit ho zvládne opravdu každý.
...
Škola vaření /18.11.10
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu