Podávej ozdobené jahodami, šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami.
Monika Šrámková, Písek
Ingredience
- 500 g jablek
- 500 g jahod + několik na ozdobu
- 5 lžic cukru krupice (řídíme se vlastní chutí a kyselostí jablek)
- 200 g dětských piškotů
- 2 jahodové pudinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrájíme jádřince. Jahody opláchneme a odstraníme listy. Obojí nakrájíme na menší kousky. Jablka nasypeme do hrnce, zalijeme 500 ml vody, vsypeme cukr a přivedeme k varu. Když trochu změknou, přidáme nakrájené jahody.
-
2. Vaříme ještě asi 10 minut. Těsně před koncem vmícháme pudinky rozšlehané ve 250 ml vody. Necháme 1–2 minuty provařit.
-
3. Zatím si připravíme dortovou formu a vyložíme ji potravinovou fólií. Na dno rozložíme piškoty. Na ně nalijeme polovinu ovocné směsi. Rozložíme další vrstvu piškotů a vlijeme zbytek. Necháme zchladnout a dáme ztuhnout do lednice.