Reklama
Ptáček po šumavsku
Fotogalerie:

Ptáček po šumavsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Magda Zvoníčková, Hořice

Ingredience

  • 4 plátky hovězího masa
  • sůl, pepř, olej
  • 4 lžíce hořčice
  • 2 vejce
  • 100  g plátků šunkového salámu
  • 4 sladkokyselé okurky
  • 80  g plátků špeku
  • 8 proužků papriky
  • máslo
  • mletá sladká paprika
  • 1 cibule
  • 1 sáček kořenové zeleniny
  • 250  g hub
  • 1 masox

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Na trošce oleje osmažíme vejce, jen tolik, aby se dala roztírat, a potřeme jimi plátky.

  3. Na vejce položíme salám, okurky, špek, papriky a kousek másla. Vše zavineme  a svážeme nití nebo spíchneme párátky. Připravené ptáčky posypeme sladkou paprikou.

  4. Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou rozmraženou zeleninu a houby.

  5. Potom vložíme připravené ptáčky a orestujeme je ze všech stran.

  6. Ptáčky urovnáme do pekáče, podlijeme houbovou směsí, na které jsme je restovali, a zalijeme vodou povařenou s masoxem.

  7. Dusíme pod pokličkou ve vyhřáté troubě za občasného podlévání doměkka. Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šátečky  z nutely

Šátečky z nutely

Je to jednoduchá a výborná svačina, která ti dodá energii. Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /26.04.10
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Na velké vaření si ještě netroufáme, ale studenou zdravou dobrotu zvládneme úplně...
Škola vaření /09.03.09
Letní vepřové

Letní vepřové

Vše je hotovo z jednoho pekáče, to je velká výhoda. 

Iva Doušová, Ostrava

Škola vaření /19.07.16
Losos s chřestem

Losos s chřestem

Velmi zdravé, výtečné a snadné na přípravu.
Tereza Slámová, ...
Škola vaření /25.02.10
Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Do brambor zkus přidat sekanou mladou cibulku, všem bude určitě chutnat.

Lenka ...

Škola vaření /08.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu