Reklama
Povidlové buchty
Fotogalerie:

Povidlové buchty

Vítek Voleman

Praha
Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 100 g cukr krupice
  • 50 g máslo
  • 2 žloutek
  • 30 g droždí
  • špetka sůl
  • 250 ml mléko
  • dle potřeby povidla
  • dle potřeby olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.
  2. Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu kynout.
  3. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky. Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme vedle sebe. Upečeme dozlatova.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Solíme opatrně, niva je dost slaná. Olga Šimperová, Rajhrad
Škola vaření /26.07.17
Bažant na víně

Bažant na víně

Jestli máš ráda zvěřinu, upeč si ho.
Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /15.02.10
Vepřová kýta plněná houbami

Vepřová kýta plněná houbami

Kořenitá vůně a chuť rozmarýnu se k podzimu nádherně hodí.

Marie ...

Škola vaření /11.10.16
Koktejl ‚‚Jogurtové sluníčko‘‘

Koktejl ‚‚Jogurtové sluníčko‘‘

Zdravé pití na svačinu tě příjemně osvěží.
Michaela Jurková, Záboří
Škola vaření /30.07.10
Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín

Škola vaření /23.06.18
Pletenec z vepřové panenky

Pletenec z vepřové panenky

Delikátní vepřovou panenku si dopřáváme při svátečních příležitostech.

Eva ...

Škola vaření /21.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu