Reklama
Povidlové buchty
Fotogalerie:

Povidlové buchty

Vítek Voleman

Praha
Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 100 g cukr krupice
  • 50 g máslo
  • 2 žloutek
  • 30 g droždí
  • špetka sůl
  • 250 ml mléko
  • dle potřeby povidla
  • dle potřeby olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.
  2. Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu kynout.
  3. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky. Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme vedle sebe. Upečeme dozlatova.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí bylinkové tagliatelle

Domácí bylinkové tagliatelle

Těstoviny lze samozřejmě koupit v obchodě, ale každý potvrdí, že ty domácí jsou ...
Škola vaření /04.05.17
Švarkoví slimáci

Švarkoví slimáci

Z talíře vždycky mizí nehlemýždím tempem.
Helena Piknová, Hlohovec
Škola vaření /07.11.08
Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta.

Šárka Svačinová, Humpolec

Škola vaření /30.08.17
Třená bábovka

Třená bábovka

Studium na gymnáziu je někdy trochu náročné. Abychom se odreagovaly, hodně sportujeme, ...
Škola vaření /19.02.12
Pečené brambory

Pečené brambory

Neboj se a zkus vařit s námi!

Štěpánka (9 let) a Eliška (6 let) Koubovy, Škvorec

Škola vaření /16.01.15
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama