Reklama
Povidlové buchty
Fotogalerie:

Povidlové buchty

Vítek Voleman

Praha
Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 100 g cukr krupice
  • 50 g máslo
  • 2 žloutek
  • 30 g droždí
  • špetka sůl
  • 250 ml mléko
  • dle potřeby povidla
  • dle potřeby olej na vymazání formy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.
  2. Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple asi hodinu kynout.
  3. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, na každý dáme trochu povidel a zabalíme do kuličky. Pekáček vymažeme olejem a buchty skládáme vedle sebe. Upečeme dozlatova.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové šišky s rajčaty

Masové šišky s rajčaty

Ideální přílohou je křupavá bageta. Šárka Svačinová, Humpolec
Škola vaření /30.08.17
Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý ...

Škola vaření /22.09.13
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Kuřecí závitky

Kuřecí závitky

Jako příloha se hodí vařená rýže a zeleninová obloha.
Zdeněk Urbanovský, ...
Škola vaření /24.05.11
Stehýnka na rajčatech

Stehýnka na rajčatech

Pro ještě lepší vůni posypej stehýnka tymiánem.

Radka Jirsová, Česká Lípa

Škola vaření /22.07.17
Panenka s fenyklem  a pečenými brambory

Panenka s fenyklem a pečenými brambory

Vepřové panenky jsou dražší, ale mají málo kalorií.

Zuzana Hloškovská, Praha

Škola vaření /15.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu