Zdravá varianta těch klasických.
Lucie Valinová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 200-250 g jahod
- 250 g měkkého tvarohu
- 30 g másla
- špetka soli
- 1 vejce
- 150-200 g pohankové mouky
- podle potřeby tvaroh
- podle chuti máslo
- trocha cukru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jahody omyjeme, odstopkujeme a necháme okapat. Tvaroh utřeme se změklým máslem, solí a vejcem. Zahustíme pohankovou moukou na nelepivé těsto. Na tvaroh z vaničky jí budeme potřebovat o trochu víc než na ten, který se prodává balený v kostce.
-
Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme jahodu. Potom knedlíky vložíme do vroucí mírně osolené vody a uvaříme.
-
Jakmile knedlíky vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Každý propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.
-
Rozdělíme na jednotlivé porce, posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem.