Reklama
Podzimní závin
Fotogalerie:

Podzimní závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej se sklenkou piva.

Podle receptu Jany Coufalové z Třeboně

Ingredience

  • 500  g kysaného zelí
  • 500 g listového těsta
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 150 g uzeného masa nebo slaniny
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 menší brambora
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2 záviny

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z kysaného zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme okapané zelí a na kostičky nakrájené uzené maso. Směs  podlijeme troškou vody a dusíme 15 minut. Zhruba 5 minut před koncem vaření zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme zchladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, na který naneseme zelnou směs. Zabalíme do závinu, okraje přilepíme rozšlehaným vejcem. 

  3. Celý závin také potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pro ozdobu můžeme do těsta udělat příčné zářezy.

  4. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávat můžeme teplé i zastudena.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mléčná rýže s broskvemi

Mléčná rýže s broskvemi

Jednoduchá, rychlá a děti ji milují! Vendula Provazníková, Dolní Kounice
Škola vaření /16.08.13
Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy.
František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
Karbanátky s kapustou a hlívou

Karbanátky s kapustou a hlívou

Stejně jako ke klasickým karbanátkům se k nim hodí plnotučná hořčice nebo kečup.

...
Škola vaření /22.09.17
Štrúdl se špenátem

Štrúdl se špenátem

Špenát může být třeba i mražený.

Dagmar Hahnová, Praha 

Škola vaření /22.07.16
Ostružinové šátečky

Ostružinové šátečky

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /10.08.18
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Škola vaření /16.09.16
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama