Reklama
Plněné žampiony s vejci
Fotogalerie:

Plněné žampiony s vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Večeře pro celou rodinu

Podle receptu Dominiky Liškové z Olomouce

Ingredience

  • 8 žampionů portobello
  • 70  g másla
  • 100  g šunky
  • 1 lžíce smažené cibulky
  • 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
  • 6 lžic strouhanky
  • dle chuti sůl, pepř
  • 8 žloutků
  • 80  g najemno nastrouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony oloupeme, zapékací mísu důkladně vymažeme máslem a zbylé máslo rozehřejeme na pánvičce.

  2. Opečeme na něm nadrobno pokrájenou šunku, přidáme smaženou cibulku, petrželku a strouhanku.

  3. krok3

    Všechno opražíme, dochutíme solí a pepřem. Kloboučky žampionů naplníme směsí a do každého rozklepneme 1 žloutek.

  4. krok4

    Nahoru rozložíme strouhaný sýr a dáme do předehřáté trouby na 180 °C zapékat na 20 minut.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ražniči na plechu

Ražniči na plechu

Ostřejší klobása dodá jídlu šmrnc. Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Škola vaření /14.08.16
Sýrový závin se salámem

Sýrový závin se salámem

Je to super večeře opravdu za pár korun.
Eva Mottlová,
Podmokly
Škola vaření /17.02.10
Dobrota z hlívy

Dobrota z hlívy

Do karbanátků můžeš vmíchat také sekanou petrželku.

Lucie Pěničková, ...

Škola vaření /21.06.16
Jogurtové preclíky

Jogurtové preclíky

Lenka Danišová, Jirkov

Škola vaření /05.02.18
Nátěrka z brokolice

Nátěrka z brokolice

Zelenina nám nevadí, brokolice je jednou z nejoblíbenějších.

Jiřina Malá, Chvaletice

...
Škola vaření /16.09.16
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Tento recept mám od kamarádky a moc mi chutná.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /15.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu