Reklama
Plněné šišky babičky Líby
Fotogalerie:

Plněné šišky babičky Líby

Eliška, Jonáš a Anežka Náplavovi

Milotice u Kyjova
Tyto výborné sladké šišky nám dělává babička vždycky o prázdninách. Chutnají nám ale tak moc, že jsme se je naučili vařit sami.
Eliška, Jonáš a Anežka Náplavovi, Milotice u Kyjova

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 4 lžíce hrubá mouka
  • 4 lžíce hrubá krupice
  • 1 lžíce bramborový škrob
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • 10 ks meruňky
  • mletý mák na posypání
  • cukr moučka podle potřeby
  • máslo dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory povaříme ve vodě, dokud nezměknou. Necháme je trochu zchladnout a pak je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme.
  2. krok2 K bramborám přidáme mouku, krupici, vejce a škrob se špetkou soli. Podle potřeby přidáváme mouku, ale pouze do té doby, dokud těsto moc lepí.
  3. krok3 Vše vypracujeme v těsto, které na pomoučeném vále rozdělíme na malé dílky.
  4. Do jednotlivých dílků pak vkládáme omyté a osušené meruňky. Pokud jsou meruňky větší, nakrájíme je na čtvrtky. Z menších meruněk zas jen vyloupneme pecku a místo šišek uděláme klasické knedlíky.
  5. Šišky vkládáme do vroucí vody a občas promícháme. Jakmile knedlíky vyplavou, ještě je dvě minuty povaříme a teprve pak  je vyjmeme z vařící vody.
  6. Podáváme s mákem, cukrem a máslem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Používá se jako ostrá hořčice nebo do guláše. Lenka Jeřábková, Ochoz
Škola vaření /17.09.09
Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Jsou dobré jen tak s bramborovou kaší, ale můžeme je také naložit. Tady je recept, ...

Škola vaření /10.09.16
Rýžový nákyp trochu jinak

Rýžový nákyp trochu jinak

Pochoutka, která nepatří jen do školních jídelen.

Jana ...

Škola vaření /13.05.17
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Jahodový Míša

Jahodový Míša

Iva Trhoňová, Nesovice
Škola vaření /31.05.18
Cuketová čalamáda

Cuketová čalamáda

Hodí se třeba ke smaženým topinkám.  

Jana Zelinková, Plzeň

Škola vaření /04.09.16
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama