Reklama
Plněné šišky babičky Líby
Fotogalerie:

Plněné šišky babičky Líby

Eliška, Jonáš a Anežka Náplavovi

Milotice u Kyjova
Tyto výborné sladké šišky nám dělává babička vždycky o prázdninách. Chutnají nám ale tak moc, že jsme se je naučili vařit sami.
Eliška, Jonáš a Anežka Náplavovi, Milotice u Kyjova

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 4 lžíce hrubá mouka
  • 4 lžíce hrubá krupice
  • 1 lžíce bramborový škrob
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • 10 ks meruňky
  • mletý mák na posypání
  • cukr moučka podle potřeby
  • máslo dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory povaříme ve vodě, dokud nezměknou. Necháme je trochu zchladnout a pak je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme.
  2. krok2 K bramborám přidáme mouku, krupici, vejce a škrob se špetkou soli. Podle potřeby přidáváme mouku, ale pouze do té doby, dokud těsto moc lepí.
  3. krok3 Vše vypracujeme v těsto, které na pomoučeném vále rozdělíme na malé dílky.
  4. Do jednotlivých dílků pak vkládáme omyté a osušené meruňky. Pokud jsou meruňky větší, nakrájíme je na čtvrtky. Z menších meruněk zas jen vyloupneme pecku a místo šišek uděláme klasické knedlíky.
  5. Šišky vkládáme do vroucí vody a občas promícháme. Jakmile knedlíky vyplavou, ještě je dvě minuty povaříme a teprve pak  je vyjmeme z vařící vody.
  6. Podáváme s mákem, cukrem a máslem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty z brambor (25.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosový řez

Kokosový řez

U nás doma se pečou rychlé a jednoduché hrnečkové pochoutky. Aneta Koželuhová, ...
Škola vaření /03.10.08
Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích ...

Škola vaření /19.09.16
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí.
Michaela Prokopová, ...
Škola vaření /08.07.12
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici.

Hana Veselá, Žirovnice

Škola vaření /25.07.16
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se jako pohoštění nebo snadná večeře.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /20.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu