Reklama
Plněné knedlíky vařené v páře
Fotogalerie:

Plněné knedlíky vařené v páře

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tenhle způsob přípravy se mi osvědčil, jinak už je ani nedělám. A se zelím prostě nemají chybu.

Evelína Macharová, Holešov

Ingredience

  • 400 g uzeného masa
  • podle potřeby sůl
  • 1,2 kg brambor
  • 500 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 150 g sádla

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme. Po vychladnutí ho nakrájíme na malé kostičky.

  2. 2. Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl. Zpracujeme těsto, které rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku, kterou zploštíme. Doprostřed každé placičky rozložíme uzené maso, okraje přehneme, stiskneme a nakonec vytvoříme kulatý knedlík. Hotové knedlíky postupně uvaříme v páře.

  3. 3. Příprava v páře zaručuje dokonalý výsledek, knedlíky se nemohou rozpadnout ani rozvařit. Postup je jednoduchý – do velkého hrnce vložíme dva pařáky nebo kovovou misku a na ni pařák. Přidáme vodu a přivedeme k varu. Jakmile je v hrnci dostatečné množství páry, vložíme část připravených knedlíků, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10–12 minut. Hotové knedlíky vyjmeme, dolijeme vodu, přivedeme k varu a postup opakujeme. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a na sádle je dozlatova opečeme.

  4. 4. Na talíři jednotlivé porce omastíme sádlem, posypeme osmaženou cibulkou a podáváme s dušeným zelím.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maminčiny ovocné řezy

Maminčiny ovocné řezy

Jsou lehké a osvěžující, sní se hned. Veronika Bornová, Pardubice
Škola vaření /24.06.10
Štavnatá hrušková bábovka

Štavnatá hrušková bábovka

Hruškový moučník s vůní skořice. Právě začíná sezona hrušek a tahle bábovka ...

Škola vaření /16.11.17
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Hovězí na víně s parmazánem

Hovězí na víně s parmazánem

Mám ráda, když pokrm chutná a také pěkně vypadá.

Dominika Caisová, Zlín

Škola vaření /03.10.16
Kuře s ořechovou náplní

Kuře s ořechovou náplní

Náš rodinný recept, který mne naučila maminka. Pocházela z malé vesnice v jižních...

Škola vaření /14.11.17
Tlačenka mortadela

Tlačenka mortadela

Výborná pochoutka na studené mísy.

Helena Macková, Vsetín

Škola vaření /06.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu