Reklama
Plněné bochánky
Fotogalerie:

Plněné bochánky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší jsou hned po vytažení z trouby.

Linda Hradecká, Rakovník

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička cukru
  • 125 ml vlažného mléka
  • trocha soli
  • 1 žloutek
  • na potření máslo a vejce
  • Na náplň:
  • 5 stroužků česneku
  • trocha soli
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 červená pepika
  • 1 chilli paprička
  • 5 lžic oleje
  • 500 g mletého vepřového masa
  • trocha kmínu
  • trocha pepeř
  • 100 ml červeného vína

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, lžíce mouky, cukru a trochy mléka uděláme kvásek. Smícháme mouku, sůl, žloutek, mléko i kvásek a zaděláme těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout v teple. 

  2. Česnek utřeme se solí.  Na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme k ní česnek, krátce orestujeme a přisypeme maso, které smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, chilli, kmín, sůl, pepř a podlijeme vínem. Dusíme, dokud se neodpaří šťáva. Směs necháme vychladnout. 

  3. Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Do středu dáme náplň, těsto přeložíme a okraje přimáčkneme. Ze zbylého těsta připravíme tenké proužky, kterými ranečky ozdobně ovineme. Ranečky přeložíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem, a necháme asi 10 minut kynout. Pak je potřeme vejcem a pečeme dozlatova asi 20–25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...

Škola vaření /24.06.15
Bezlepkové karbanátky

Bezlepkové karbanátky

Škrobem bez problémů nahradíš strouhanku.

Marie Bártová, Hradec Králové

Škola vaření /02.09.16
Zákusek ze šlehačky a galaretky

Zákusek ze šlehačky a galaretky

Galaretka je želatina, která se nevaří. Piškot mi vždy upeče máma.
Tereza ...
Škola vaření /24.05.11
Zapékané kuřecí řízky

Zapékané kuřecí řízky

Naše pětiletá Anežka je odmalička zvyklá na zeleninu, jíme ji denně. Ráda pomáhá ...
Škola vaření /20.10.08
Jahodový džem s mátou

Jahodový džem s mátou

Voňavá dobrota z nejlepších darů léta.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /05.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu