Reklama
Plněná roláda se sýrem
Fotogalerie:

Plněná roláda se sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Ingredience

  • 750 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby strouhanka
  • trocha soli a pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 balení listového špenátu
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g šunky
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso promícháme s vejcem a mlékem, přidáme mouku a podle potřeby strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek. Nejlépe rukou v míse dobře propracujeme.

  2. Na rovnou plochu pak rozprostřeme široký pruh potravinářské fólie, potřeme ji navlhčenou dlaní a ze směsi na ní vytvoříme stejnoměrný obdélník nebo čtverec.

  3. Povrch poklademe plátky slaniny, na ni dáme vrstvu špenátu, pokračujeme plátky sýra a plátky šunky.

  4. Pomocí fólie plát srolujeme, přeložíme šišku do pekáčku vytřeného olejem, potřeme jím i povrch rolády a v ledničce ji necháme dvě hodiny. Odpočinutou dáme do vyhřáté trouby a dozlatova upečeme.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládová roláda s jahodami

Čokoládová roláda s jahodami

Pro zpříjemnění všedních dnů i zvláštních příležitostí. Silvie ...
Škola vaření /04.06.17
Placičky od tety

Placičky od tety

Teta říká, že jsou moc zdravé, a mně navíc ohromně chutnají.
Jiří Houzar, ...
Škola vaření /04.08.11
Harula

Harula

Dobrota z brambor je naše krajová specialita. Nemusí se smažit, proto je zdravější,...
Škola vaření /17.07.12
Jehněčí v pomalém hrnci

Jehněčí v pomalém hrnci

Velmi jemné maso pečené spolu s brambory v "Pomalém hrnci", sice trošku zdlouhavé na ...

Škola vaření /01.06.12
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se jako pohoštění nebo snadná večeře.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /20.01.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama