Reklama
Plněná roláda se sýrem
Fotogalerie:

Plněná roláda se sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Ingredience

  • 750 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby strouhanka
  • trocha soli a pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 balení listového špenátu
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g šunky
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso promícháme s vejcem a mlékem, přidáme mouku a podle potřeby strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek. Nejlépe rukou v míse dobře propracujeme.

  2. Na rovnou plochu pak rozprostřeme široký pruh potravinářské fólie, potřeme ji navlhčenou dlaní a ze směsi na ní vytvoříme stejnoměrný obdélník nebo čtverec.

  3. Povrch poklademe plátky slaniny, na ni dáme vrstvu špenátu, pokračujeme plátky sýra a plátky šunky.

  4. Pomocí fólie plát srolujeme, přeložíme šišku do pekáčku vytřeného olejem, potřeme jím i povrch rolády a v ledničce ji necháme dvě hodiny. Odpočinutou dáme do vyhřáté trouby a dozlatova upečeme.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žebírka pečená na pivu

Žebírka pečená na pivu

Důležitá je doba pečení, měla by být co nejdelší, aby se chutě pěkně prolnuly. ...
Škola vaření /13.09.16
Maminčina kapustová polévka

Maminčina kapustová polévka

Kdo má rád kapustu, jistě nepohrdne touto polévkou.

Monika Nejedlá, Staré Sedliště

Škola vaření /26.09.16
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Podle receptu

Martiny Ticháčkové z Berouna

Škola vaření /01.10.19
Kuřecí paličky nadivoko

Kuřecí paličky nadivoko

Červená čočka je lépe stravitelná.

Nikola Šmídová, Poděbrady

Škola vaření /12.09.16
Kachní rolka s mozzarellou

Kachní rolka s mozzarellou

Hodí se k ní rýže i brambory.

Jitka Klosová, Nový Jičín

Škola vaření /15.07.16
Nepečený dort

Nepečený dort

Ráda mlsám a spoustu dobrot si umím připravit úplně sama.
Michaela Machačová, ...
Škola vaření /27.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu