Reklama
Plněná kuřecí prsíčka
Fotogalerie:

Plněná kuřecí prsíčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchá elegance


Připraveno podle receptu Karly Janovské z Čelákovic

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 100 g listového špenátu
  • 1 lžíce másla
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce oleje
  • OMÁČKA:
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany
  • dle chuti sůl, pepř a mletý kmín
  • na ozdobu řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a drceným česnekem. Necháme ho vychladnout.

  2. Do středu každého plátku masa položíme trošku špenátu a hranolek sýra. Maso zavineme do rolky, upevníme režnou nití a zprudka opečeme na oleji.

  3. Roládky vložíme do pekáčku a dopečeme asi 20 minut. Zatím připravíme omáčku.

  4. Do vypečeného tuku přidáme máslo a drcený česnek, který osmahneme, zaprášíme moukou a přilijeme drůbeží vývar. Vše povaříme přibližně 15 minut, vmícháme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí, pepřem a kmínem.

  5. Z masa odstraníme nitě, nakrájíme ho na kolečka, přelijeme smetanovou omáčkou, posypeme řeřichou a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (10.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby Podle receptu Lenky Plchové z Krnova
Škola vaření /07.08.18
Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Ani nepotřebuji přílohu,  mám ji rád i studenou.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /07.03.17
Kuřecí prsa  v kabátku ze slaniny

Kuřecí prsa v kabátku ze slaniny

Oba rádi chodíme do horolezeckého kroužku a po sportovním výkonu je ...

Škola vaření /15.04.15
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi ...
Škola vaření /09.07.12
Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...

Škola vaření /23.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu