Večeře byla jako z drahé z restaurace.
Ivana Konvičková, Jílové
Ingredience
- 2 řízky z kuřecích prsou
- trocha soli
- 2 plátky šunky
- 2 plátky tvrdého sýra
- trocha hladké mouky
- 2 vejce
- podle potřeby strouhanka
- na smažení olej
- 4 tavené sýry (trojúhelníčky)
- 1 smetana ke šlehání
- trocha mléka
- 500 g brambor
- Obloha:
- 1 rajče
- 1/2 okurky
- 1 sterilovaná kukuřice
- 1 sterilovaný hrášek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Kuřecí prsíčka naklepeme a osolíme. Na naklepaný řízek položíme plátek šunky a plátek tvrdého sýra. Zabalíme a dobře upevníme párátkem. Hotové rolky obalíme v trojobalu a pak smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje.
-
2. Na omáčku rozpustíme trojúhelníčky se smetanu a troškou mléka. Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Kapsy podáváme s brambory, omáčkou a oblohou.