Reklama
Pletenec z vepřové panenky
Fotogalerie:

Pletenec z vepřové panenky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Delikátní vepřovou panenku si dopřáváme při svátečních příležitostech.

Eva Janderová, Přerov

Ingredience

  • 400 g vepřové panenky
  • 2 plátky slaniny
  • špetka soli a pepře
  • 1 hrst čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 200 ml smetany
  • Příloha:
  • 1 kg brambor
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • několik snítek petržele

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřovou panenku omyjeme a odblaníme. Podélně ji rozřízneme na půl. Každý kus ještě podélně rozřízneme na 3 části, ale nedokrajujeme do konce. Maso osolíme, opepříme a na jeden proužek položíme plátek slaniny. 

  2. krok2

    Proužky spleteme do copánku společně se snítkou rozmarýnu. Konec upevníme párátky. Na pánvi rozpálíme olej, do kterého přidáme rozmarýn, a pletence opékáme ze všech stran po dobu 10 minut. Maso může zůstat uvnitř narůžovělé. 

  3. krok3

    Na výpeku z masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme ji bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme lžičku francouzské hořčice a nakonec smetanu, krátce povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  4. Brambory uvaříme doměkka, osolíme, rozmačkáme s máslem a mlékem a vmícháme petrželovou nať.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná panenka s plněnými bramborami

Grilovaná panenka s plněnými bramborami

Vynikající pochoutka. Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /16.04.11
Langoše

Langoše

Oběd, který dělám raději z dvojité dávky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /20.01.17
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /17.07.16
Zemákový chléb z domácí pekárny

Zemákový chléb z domácí pekárny

Už jako malá jsem mámě pomáhala při pečení chleba.

Adéla Hukalová, Nymburk

Škola vaření /04.11.17
Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jelení svíčková s omáčkou z lišek

Jako přílohu dáme noky.

Radka Nová, Vsetín

Škola vaření /16.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu