Reklama
Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem
Fotogalerie:

Placky z karotky a brokolice s tvarohovým dipem

Stáňa Pěkná

Litomyšl
Karotka je ranou odrůdou mrkve. Je sladší, křehčí a příjemně šťavnatá.
Stáňa Pěkná, Litomyšl

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 400 g mrkev
  • 4 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 200 g polohrubá mouka
  • špetka muškátový oříšek
  • 2 stroužky česnek
  • 1 polotučný tvaroh
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 hrst petržel nať
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Brokolici krátce povaříme, slijeme a necháme vychladnout. Karotku očistíme a nastrouháme najemno.
  2. Vejce smícháme se solí a moukou. Vzniklé těsto rozdělíme na dva stejnoměrné díly. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou brokolici a prolisovaný česnek. Do druhého dílu přidáme strouhanou karotku a ochutíme muškátovým oříškem. 
  3. Karotkové i brokolicové placičky smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
  4. Tvaroh ochutíme solí, pepřem a petrželkou. 
  5. Na placičky lžičkou naneseme ochucený tvaroh a ozdobíme proužky mrkve a petrželkou.
    Rady šéfkuchařky Lucie Volemanové
    Nemáte-li dostatek karotky, můžete směs na placičky nastavit nastrouhaným 
    celerem.
    Výbornou náhradou za tvaroh je zakysaná smetana.

Pošli recept! - Speciál - Saláty (19.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kohoutek na víně

Kohoutek na víně

Jako přílohu podáváme francouzskou bagetu. Aneta Lavičková, Liberec
Škola vaření /10.07.16
Oříškové košíčky

Oříškové košíčky

Vánoce miluju nejen kvůli dárkům. I ty úžasné dobroty přece stojí za to. Mamce ráda ...
Škola vaření /19.10.10
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
Špenátové noky

Špenátové noky

Špenát je nejen hodně zdravý, ale s trochou fantazie se z něj dá vykouzlit výborné ...
Škola vaření /01.07.13
Panenka s fenyklem  a pečenými brambory

Panenka s fenyklem a pečenými brambory

Vepřové panenky jsou dražší, ale mají málo kalorií.

Zuzana Hloškovská, Praha

Škola vaření /15.10.16
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Marináda je opravdu skvělá, hodí se i na jiné maso.

Eva Stojaspalová, ...

Škola vaření /09.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu