Reklama
Placičky s ovocem
Fotogalerie:

Placičky s ovocem

Martin Růžička

Frenštát p. Radhoštěm
Takhle chutnají mému mladšímu bráškovi.
Martin Růžička, Frenštát p. Radhoštěm

Ingredience

  • 1 smetana zakysaná
  • 150 g mouka hladká
  • 500 g brambory vařené
  • 150 g povidla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, aby bylo těsto vláčné. Válečkem vyválíme placičky a smažíme je na rozpáleném oleji dorůžova.
  2. Ještě teplé placičky namažeme povidly a navrch dáme kopeček kysané smetany. Ozdobíme čerstvým lesním ovocem.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové pirohy s masem

Špenátové pirohy s masem

Místo špenátových listů můžeš udělat náplň z kadeřávku. Gabriela ...
Škola vaření /11.03.17
Krůtí karbanátek se sýrem

Krůtí karbanátek se sýrem

Struhanku dělám z čerstvého rohlíku.

Hana Poštolková, Nymburk

Škola vaření /04.09.17
Jehněčí korunka

Jehněčí korunka

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /05.03.18
Katův guláš

Katův guláš

Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.
Škola vaření /13.08.17
Tlačenka mortadela

Tlačenka mortadela

Výborná pochoutka na studené mísy.

Helena Macková, Vsetín

Škola vaření /06.01.17
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Zdravá polévka, kterou mají všichni rádi.
Vítek Novák, Praha
Škola vaření /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu