Reklama
Placičky od tety
Fotogalerie:

Placičky od tety

Jiří Houzar

Rajhrad
Teta říká, že jsou moc zdravé, a mně navíc ohromně chutnají.
Jiří Houzar, Rajhrad

Ingredience

  • 1 hrnek vločky ovesné
  • 1 hrnek mouka hladká
  • 1/2 hrnku cukr krupice
  • 50 g ořechy mleté
  • 50 g ořechy sekané
  • 1 vejce
  • 50 g rozinky
  • 1/2 hera
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička soda
  • 1 poleva čokoládová tmavá

Doba přípravy

Počet porcí

72

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Heru rozpustíme. Vše smícháme a vytvoříme těsto, které dáváme lžičkou na plech vedle sebe (dávka vyjde na tři plechy, můžeme je péct najednou).
  2. Pečeme v horkovzdušné troubě přibližně 10 minut při 150 °C.
  3. Po vychladnutí placičky ozdobíme polevou.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Udělal jsem je podle vlastní fantazie. Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice
Škola vaření /27.12.11
Smetanový nákyp se žampiony

Smetanový nákyp se žampiony

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout. 

Jana Malá, Plzeň

Škola vaření /13.06.16
Jablkové lívance

Jablkové lívance

Jsou báječně nadýchané, děti je milují. Kdykoli je připravím, okamžitě zmizí.

...

Škola vaření /13.02.17
Kuře s jablky a banány

Kuře s jablky a banány

Snadné, rychlé a navíc opravdu moc dobré. 
Marek a Adéla Svobodníkovi, 
...
Škola vaření /28.12.10
Kachní rolka s mozzarellou

Kachní rolka s mozzarellou

Hodí se k ní rýže i brambory.

Jitka Klosová, Nový Jičín

Škola vaření /15.07.16
Nepečený mouřenín

Nepečený mouřenín

Určitě nezapomeň vyzkoušet!
Aneta Bartušková, Bítovčice (12 let)
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama