Reklama
Pivovarský guláš s křenem
Fotogalerie:

Pivovarský guláš s křenem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 700  g hovězí kližky
  • 3 lžíce sádla
  • 4 velké cibule
  • 2 lžíce mleté červené papriky
  • sůl, pepř, kmín, česnek, majoránka
  • 300  ml černého piva
  • voda na podlévání
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • k servírování křen a cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a za stálého míchání důkladně osmahneme.

  3. Maso podlijeme pivem a vodou, přidáme kmín, protlak a dusíme pod poklicí. Pod poloměkkým masem šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji zasmahneme. Zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso vaříme za občasného míchání doměkka.

  4. Potom maso přendáme do jiného kastrolu, šťávu do něj přecedíme a ještě krátce povaříme, až tuk vystoupí na povrch.

  5. Na talíři guláš ozdobíme nastrouhaným křenem a kolečky cibule. Podáváme s pečivem, houskovým nebo vídeňským knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hravá svačina

Hravá svačina

Trocha fantazie, a jídlo tě bude bavit. Jana Rotová, Jihlava
Škola vaření /21.08.16
Točený mazanec s ořechy

Točený mazanec s ořechy

Nádherně voní a každého překvapí.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /02.04.17
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Krůtí karbanátek se sýrem

Krůtí karbanátek se sýrem

Struhanku dělám z čerstvého rohlíku.

Hana Poštolková, Nymburk

Škola vaření /04.09.17
Bezlepkové karbanátky

Bezlepkové karbanátky

Škrobem bez problémů nahradíš strouhanku.

Marie Bártová, Hradec Králové

Škola vaření /02.09.16
Fenyklová pochoutka

Fenyklová pochoutka

Jestliže neseženeš ovčí sýr pecorino, bude úplně stačit parmazán, který se dá ...
Škola vaření /27.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu