Reklama
Piškotový  dort s krémem a marcipánem
Fotogalerie:

Piškotový dort s krémem a marcipánem

Karolína Zítková

Praha
V kuchyni mě to baví. A když se mi opravdu chce, upeču i dort kamarádce k narozeninám.
Karolína Zítková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 6 vejce
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 6 lžic cukr moučkový
  • Krém
  • 120 g máslo
  • 30 g mouka hladká
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 30 g kakao
  • Marcipán
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 2 lžíce mléko sušené
  • 1 lžička med
  • Ostatní
  • na vysypání formy mouka
  • na vymazání formy tuk

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z vajec oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Do mísy se sněhem potom postupně přidáváme po jedné lžíci od každé suroviny a velmi jemně a opatrně těsto promícháváme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 180 °C.
  2. krok2 Připravíme si krém.  Z 20 g rozpuštěného másla a mouky připravíme jíšku, necháme vychladnout. Zbylé ingredience smícháme a pak s jíškou utřeme dohladka.
  3. krok3 Suroviny na marcipán smícháme. Podle potřeby přidáme mléko či máslo tak, aby vznikla dobře tvarovatelná hmota. Můžeme obarvit potravinářským barvivem. Dort zdobíme krémem a písmeny z marcipánu.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechovec

Ořechovec

Doma máme rádi ořechy a tenhle recept, který nám maminka ukázala, je tak jednoduchý, že...
Škola vaření /26.04.10
Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké letní jídlo, které nezklame.

Lenka Hlavsová, Praha

Škola vaření /14.03.17
Oříškové košíčky

Oříškové košíčky

Vánoce miluju nejen kvůli dárkům. I ty úžasné dobroty přece stojí za to. Mamce ráda ...
Škola vaření /19.10.10
Domácí mandlové nudle s tvarohem

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Něco pro milovníky sladkých jídel. Mandle v těstovinách příjemně křupou a tvaroh na ...

Škola vaření /18.09.14
Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Paprika může být uzená.

Stanislava Lůšová, Most

Škola vaření /03.11.18
Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Ani nepotřebuji přílohu,  mám ji rád i studenou.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /07.03.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama