Reklama
Piškotový  dort s krémem a marcipánem
Fotogalerie:

Piškotový dort s krémem a marcipánem

Karolína Zítková

Praha
V kuchyni mě to baví. A když se mi opravdu chce, upeču i dort kamarádce k narozeninám.
Karolína Zítková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 6 vejce
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 6 lžic cukr moučkový
  • Krém
  • 120 g máslo
  • 30 g mouka hladká
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 30 g kakao
  • Marcipán
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 2 lžíce mléko sušené
  • 1 lžička med
  • Ostatní
  • na vysypání formy mouka
  • na vymazání formy tuk

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z vajec oddělíme bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Do mísy se sněhem potom postupně přidáváme po jedné lžíci od každé suroviny a velmi jemně a opatrně těsto promícháváme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 180 °C.
  2. krok2 Připravíme si krém.  Z 20 g rozpuštěného másla a mouky připravíme jíšku, necháme vychladnout. Zbylé ingredience smícháme a pak s jíškou utřeme dohladka.
  3. krok3 Suroviny na marcipán smícháme. Podle potřeby přidáme mléko či máslo tak, aby vznikla dobře tvarovatelná hmota. Můžeme obarvit potravinářským barvivem. Dort zdobíme krémem a písmeny z marcipánu.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kefírová buchta

Kefírová buchta

Velice jemná a chutná, taková je buchta s kefírem. Navíc je i zdravá ...
Škola vaření /07.06.10
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Vařím je nyní často jako rychlý oběd.
Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Škola vaření /25.06.13
Melounový salát

Melounový salát

Skvělý na teplé letní dny, kdy opravdu osvěží. 
Tereza Doušová,
Stříbrná ...
Škola vaření /28.12.10
Quiche ze sladkých brambor

Quiche ze sladkých brambor

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /24.04.18
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama