Reklama
Pikantní křidýlka v pepřové marinádě
Fotogalerie:

Pikantní křidýlka v pepřové marinádě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dobře připravená křidýlka jsou častokrát mnohem lepší než sušší maso z kuřecích prsou.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg kuřecích křídel
  • podle chuti a potřeby slunečnicový olej
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře (směs bílého, černého, zeleného a růžového)
  • 1/2 lžičky sušené skořice
  • 1 lžička čerstvě mleté mořské soli
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • kousek másla obalený v mouce
  • 4 porce rýže jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme je později při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále rozkrojíme v kloubu ještě na půl.

  2. 2. V míse se 100 ml oleje rozmícháme lžičku čerstvě mletého nebo roztlučeného pepře všech druhů, lžičku sušené hořčice, 1/2 lžičky mleté mořské soli a 1/2 lžičky uzené mleté červené papriky. Naporcovaná kuřecí křídla vložíme do mísy a ručně promícháme dokonale s marinádou. Uložíme do chladna a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.

  3. 3. Na pečení použijeme větší pekáč s poklopem a ideálně s mřížkou bránící přichytávání ke dnu pekáče. Na dno vložíme odřezané kostnaté špičky kuřecích křídel, podlijeme vodou a vložíme mřížku. Na mřížku vyskládáme křídla. Pečeme zakrytá doměkka a skoro dozlatova. Na posledních 15 minut pečeme odkrytá, aby se udělala křupavá kůrčička.

  4. 4. Výpek scedíme a lehce zahustíme kouskem másla s moukou a necháme šťávu 10 minut prohřát. Podáváme s rýží.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný koláč s vinnou klobásou

Slaný koláč s vinnou klobásou

Alena Nesvarová, Praha
Škola vaření /10.01.18
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Omáčku provoní i mletý hřebíček a badyán.

Alena Krátká, Hodonín

Škola vaření /16.09.16
Maminčiny ovocné řezy

Maminčiny ovocné řezy

Jsou lehké a osvěžující, sní se hned.
Veronika Bornová, Pardubice
Škola vaření /24.06.10
Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Mladé jehněčí maso je velkým svátkem.

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /09.03.17
Pečené brambory

Pečené brambory

Neboj se a zkus vařit s námi!

Štěpánka (9 let) a Eliška (6 let) Koubovy, Škvorec

Škola vaření /16.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu