Reklama
Pikantní česnekové noky se zelím
Fotogalerie:

Pikantní česnekové noky se zelím

Karel Witzko
Karel Witzko
Chomutov

Dobré a dietní.

Karel Witzko, Chomutov

Ingredience

  • 1 konzerva Bonduelle Créatif Mexico
  • 680 g zavařované zelí bílé krouhané
  • 1 lžíce sůl
  • 3 vejce
  • hrst krájená pažitka
  • 3 stroužky česnek
  • 300 g polohrubá mouka
  • 100 g hrubá mouka
  • 1 lžíce mletý pepř
  • 2 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme dohromady polohrubou a hrubou mouku, lžíci soli a nakrájenou pažitku. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, vajíčka rozklepneme do misky.

  2. Suroviny spojíme s nastrouhaným česnekem a připraveným vajíčkem v misce. Pokud těsto bude řidší, přidáme polohrubou mouku a naopak nebude se pojit, přidáme vodu. Vše záleží na velikosti vajec. Těsto musí být pevnější, po spojení vznikne měkčí koule.
  3. Tvoříme malé noky o velikosti cca 2x2 cm. Připravené noky postupně vhazujeme do vařící vody. Jakmile mírně nabydou a vyplavou na vrch, vaříme ještě tak 2 minuty a scedíme.
  4. Na pánvi osmažíme na sádle zavařované zelí a konzervovanou zeleninu. Po chvíli vložíme noky, vše smícháme, opepříme podle chuti a vaříme dalších 5 - 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc
Škola vaření /20.01.18
Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Jídla se zeleninou mám nejraději.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /06.02.14
Pletenec z vepřové panenky

Pletenec z vepřové panenky

Delikátní vepřovou panenku si dopřáváme při svátečních příležitostech.

Eva ...

Škola vaření /21.05.16
Vepřové mráčky

Vepřové mráčky

Na vepřovém si moc rádi pochutnávají děti i manžel.

Radka Knapová, Jičín

Škola vaření /23.03.12
Guláš z kysaného zelí

Guláš z kysaného zelí

Chlapská pochoutka.

Miloslava Marková, Nové Město na Moravě

Škola vaření /07.10.16
Mrkvovo-petrželová pomazánka

Mrkvovo-petrželová pomazánka

Rád pomáhám mamince v kuchyni. Pomazánku děláme často.
Petr Zupko, Havířov
...
Škola vaření /22.12.11
 

Nejnovější

Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
Tři jídla jednou ranou

Tři jídla jednou ranou

Jiří Otípka, Frýdek-Místek

Vaříme express /26.05.18
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Podle receptu

Kamily Záplavové z Brna

Zdravě a chutně /26.05.18
Domácí pěna z kuřecích jater

Domácí pěna z kuřecích jater

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Všehochuť /26.05.18
Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /26.05.18
Křehký koláč s tvarohem a malinami

Křehký koláč s tvarohem a malinami

Provoní celý dům

Podle receptu Stanislavy Náchodské z Brna

Sladký život /26.05.18
Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama