Dobré a dietní.
Karel Witzko, Chomutov
Ingredience
- 1 konzerva Bonduelle Créatif Mexico
- 680 g zavařované zelí bílé krouhané
- 1 lžíce sůl
- 3 vejce
- hrst krájená pažitka
- 3 stroužky česnek
- 300 g polohrubá mouka
- 100 g hrubá mouka
- 1 lžíce mletý pepř
- 2 lžíce sádlo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme dohromady polohrubou a hrubou mouku, lžíci soli a nakrájenou pažitku. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, vajíčka rozklepneme do misky.
-
Suroviny spojíme s nastrouhaným česnekem a připraveným vajíčkem v misce. Pokud těsto bude řidší, přidáme polohrubou mouku a naopak nebude se pojit, přidáme vodu. Vše záleží na velikosti vajec. Těsto musí být pevnější, po spojení vznikne měkčí koule.
-
Tvoříme malé noky o velikosti cca 2x2 cm. Připravené noky postupně vhazujeme do vařící vody. Jakmile mírně nabydou a vyplavou na vrch, vaříme ještě tak 2 minuty a scedíme.
-
Na pánvi osmažíme na sádle zavařované zelí a konzervovanou zeleninu. Po chvíli vložíme noky, vše smícháme, opepříme podle chuti a vaříme dalších 5 - 10 minut.