Reklama
Pikantní česnekové noky se zelím
Fotogalerie:

Pikantní česnekové noky se zelím

Karel Witzko
Karel Witzko
Chomutov

Dobré a dietní.

Karel Witzko, Chomutov

Ingredience

  • 1 konzerva Bonduelle Créatif Mexico
  • 680 g zavařované zelí bílé krouhané
  • 1 lžíce sůl
  • 3 vejce
  • hrst krájená pažitka
  • 3 stroužky česnek
  • 300 g polohrubá mouka
  • 100 g hrubá mouka
  • 1 lžíce mletý pepř
  • 2 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme dohromady polohrubou a hrubou mouku, lžíci soli a nakrájenou pažitku. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, vajíčka rozklepneme do misky.

  2. Suroviny spojíme s nastrouhaným česnekem a připraveným vajíčkem v misce. Pokud těsto bude řidší, přidáme polohrubou mouku a naopak nebude se pojit, přidáme vodu. Vše záleží na velikosti vajec. Těsto musí být pevnější, po spojení vznikne měkčí koule.
  3. Tvoříme malé noky o velikosti cca 2x2 cm. Připravené noky postupně vhazujeme do vařící vody. Jakmile mírně nabydou a vyplavou na vrch, vaříme ještě tak 2 minuty a scedíme.
  4. Na pánvi osmažíme na sádle zavařované zelí a konzervovanou zeleninu. Po chvíli vložíme noky, vše smícháme, opepříme podle chuti a vaříme dalších 5 - 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené medailonky

Zapečené medailonky

Vaření je mým velkým koníčkem. Toto jídlo je fajn, protože při jeho přípravě ...
Škola vaření /03.08.15
Bramborové taštičky

Bramborové taštičky

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /17.02.18
Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Vždycky se hodí, když si člověk umí sám připravit něco dobrého.
Milan Tyl, ...
Škola vaření /10.02.10
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Nepečený tvarohový dort

Nepečený tvarohový dort

Je snadný na přípravu a skvěle chutná.
Soňa Nečadová, Dušejov
Škola vaření /16.12.10
Jednoduché mini knedlíky

Jednoduché mini knedlíky

Tvořit mini knedlíky sice déle trvá, ale je jich více a na talíři vypadají mile.

...

Škola vaření /26.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu