Reklama
Pikantní česnekové noky se zelím
Fotogalerie:

Pikantní česnekové noky se zelím

Karel Witzko
Karel Witzko
Chomutov

Dobré a dietní.

Karel Witzko, Chomutov

Ingredience

  • 1 konzerva Bonduelle Créatif Mexico
  • 680 g zavařované zelí bílé krouhané
  • 1 lžíce sůl
  • 3 vejce
  • hrst krájená pažitka
  • 3 stroužky česnek
  • 300 g polohrubá mouka
  • 100 g hrubá mouka
  • 1 lžíce mletý pepř
  • 2 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme dohromady polohrubou a hrubou mouku, lžíci soli a nakrájenou pažitku. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno, vajíčka rozklepneme do misky.

  2. Suroviny spojíme s nastrouhaným česnekem a připraveným vajíčkem v misce. Pokud těsto bude řidší, přidáme polohrubou mouku a naopak nebude se pojit, přidáme vodu. Vše záleží na velikosti vajec. Těsto musí být pevnější, po spojení vznikne měkčí koule.
  3. Tvoříme malé noky o velikosti cca 2x2 cm. Připravené noky postupně vhazujeme do vařící vody. Jakmile mírně nabydou a vyplavou na vrch, vaříme ještě tak 2 minuty a scedíme.
  4. Na pánvi osmažíme na sádle zavařované zelí a konzervovanou zeleninu. Po chvíli vložíme noky, vše smícháme, opepříme podle chuti a vaříme dalších 5 - 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexický salát

Mexický salát

Jsem rád, když si mamka udělá čas a pustíme se spolu do vaření. ...
Škola vaření /27.09.13
Tvarohová  bábovka

Tvarohová bábovka

Můžeš přidat nastrouhanou kůru z limetky.

Dominika Opleštilová, Rovensko

Škola vaření /15.10.16
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
Čokoládové muffinky

Čokoládové muffinky

Mám ráda moučníky a ty nejlepší umím dokonce sama upéct.
Lenka Petrášová, ...
Škola vaření /10.10.08
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Mám několik typů na jednoduchá jídla a toto je jedno z nich.
Kateřina Nollová, Plzeň
...
Škola vaření /02.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu