Reklama
Pestré tortellini
Fotogalerie:

Pestré tortellini

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ještě líp chutná.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 150 g cherry rajčat
  • 200 g brokolice
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • 1 sklenička sterilovaného zeleného chřestu
  • 1 balení tortellini
  • 1 lžíce oleje
  • 400 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g taveného sýra
  • 100 g nivy
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • podle chuti sůl, pepř a muškátový květ

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata rozpůlíme, brokolici rozebereme na menší dílky, papriky nakrájíme na kostičky. Chřest opatrně scedíme, hlavičky odřízneme a zbytek nakrájíme na kousky.

  2. Tortellini uvaříme tzv. na skus v osolené vroucí vodě. Několik minut před koncem varu přidáme mrkev a poté růžičky brokolice. Pak vše scedíme a promícháme s olejem.



  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko s máslem. Vmícháme tavený sýr a rozdrobíme nivu.
    Jakmile se sýry rozpustí, přidáme papriky a krátce povaříme. Pak vmícháme rajčata, omáčku zahustíme jíškou a znovu krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec do omáčky přidáme těstoviny se zeleninou a chřest. Hotovou směs opatrně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme chvíli prohřát.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová pizza

Sýrová pizza

Maminka sice pomáhá, ale umím ji skoro sama. Nikolka Hegrová, 6 let, Bílina
Škola vaření /20.05.14
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zeleninový závin s houbami

Zeleninový závin s houbami

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /11.08.18
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
Dort z pomazánkového másla

Dort z pomazánkového másla

Ještě hezčí je, když ho potřeš želatinou.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /01.07.16
Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín

Škola vaření /23.06.18
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama