Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ještě líp chutná.
Alena Štrougalová, Neštěmice
Ingredience
- 1 mrkev
- 150 g cherry rajčat
- 200 g brokolice
- 1 červená a 1 žlutá paprika
- 1 sklenička sterilovaného zeleného chřestu
- 1 balení tortellini
- 1 lžíce oleje
- 400 ml mléka
- 1 lžíce másla
- 200 g taveného sýra
- 100 g nivy
- 2 lžíce instantní jíšky
- podle chuti sůl, pepř a muškátový květ
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata rozpůlíme, brokolici rozebereme na menší dílky, papriky nakrájíme na kostičky. Chřest opatrně scedíme, hlavičky odřízneme a zbytek nakrájíme na kousky.
-
Tortellini uvaříme tzv. na skus v osolené vroucí vodě. Několik minut před koncem varu přidáme mrkev a poté růžičky brokolice. Pak vše scedíme a promícháme s olejem.
-
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko s máslem. Vmícháme tavený sýr a rozdrobíme nivu.
Jakmile se sýry rozpustí, přidáme papriky a krátce povaříme. Pak vmícháme rajčata, omáčku zahustíme jíškou a znovu krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec do omáčky přidáme těstoviny se zeleninou a chřest. Hotovou směs opatrně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme chvíli prohřát.