Reklama
Pestré tortellini
Fotogalerie:

Pestré tortellini

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ještě líp chutná.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 150 g cherry rajčat
  • 200 g brokolice
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • 1 sklenička sterilovaného zeleného chřestu
  • 1 balení tortellini
  • 1 lžíce oleje
  • 400 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g taveného sýra
  • 100 g nivy
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • podle chuti sůl, pepř a muškátový květ

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata rozpůlíme, brokolici rozebereme na menší dílky, papriky nakrájíme na kostičky. Chřest opatrně scedíme, hlavičky odřízneme a zbytek nakrájíme na kousky.

  2. Tortellini uvaříme tzv. na skus v osolené vroucí vodě. Několik minut před koncem varu přidáme mrkev a poté růžičky brokolice. Pak vše scedíme a promícháme s olejem.



  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko s máslem. Vmícháme tavený sýr a rozdrobíme nivu.
    Jakmile se sýry rozpustí, přidáme papriky a krátce povaříme. Pak vmícháme rajčata, omáčku zahustíme jíškou a znovu krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec do omáčky přidáme těstoviny se zeleninou a chřest. Hotovou směs opatrně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme chvíli prohřát.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené mleté maso se zeleninou

Zapečené mleté maso se zeleninou

Záleží jen na tobě, který sýr použiješ. Může to být eidam, jiný raději zvolí...
Škola vaření /02.09.16
Pohankové koule

Pohankové koule

Zdravá varianta těch klasických.

Lucie Valinová, Ústí nad Labem

Škola vaření /21.04.17
Bramboráčky s masovou směsí

Bramboráčky s masovou směsí

Neznám nikoho, komu by nechutnaly.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /05.07.16
Kuřecí špízy

Kuřecí špízy

Někdy si ráda vyzkouším, jaké to je, být kuchařkou a připravit rodině dobrý ...
Škola vaření /12.08.13
Nadívaná telecí kýta

Nadívaná telecí kýta

Jemné telecí masíčko patří k mým nejoblíbenějším. Pokud tento pokrm připravuji na ...

Škola vaření /06.03.17
Buchta à la Klárka

Buchta à la Klárka

Tuhle buchtu vymyslela Klárka, které je 8 let.
Iveta Bužková, Frýdek-Místek
Škola vaření /25.06.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu