Zase trochu jiný recept na perníčky.
Božena Kolářová, Pouště
Ingredience
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 vejce
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce tekutého medu
- 50 g rozpuštěného másla
- Bílková poleva:
- 220 g cukru moučky
- 1 bílek
- trocha solamylu
- trocha citronové šťávy
- 1 čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne odpočinout. Pak je znovu propracujeme, vtlačíme na vymazaný plech a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Ještě teplé vykrajujeme tvořítkem.
-
Přípravíme si polevu: dvakrát prosetý cukr spojíme s bílkem a citronovou šťávou. Přidáme trochu solamylu a třeme do zhoustnutí. Perníky potřeme polevou a ozdobíme rozehřátou čokoládou.