Reklama
Perníkové kraslice
Fotogalerie:

Perníkové kraslice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zase trochu jiný recept na perníčky.


Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Bílková poleva:
  • 220 g cukru moučky
  • 1 bílek
  • trocha solamylu
  • trocha citronové šťávy
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne odpočinout. Pak je znovu propracujeme, vtlačíme na vymazaný plech a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Ještě teplé vykrajujeme tvořítkem.

  2. Přípravíme si polevu: dvakrát prosetý cukr spojíme s bílkem a citronovou šťávou. Přidáme trochu solamylu a třeme do zhoustnutí. Perníky potřeme polevou a ozdobíme rozehřátou  čokoládou.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nastavovaná sekaná s kroupami

Nastavovaná sekaná s kroupami

Občas ji odlehčím ještě nastrouhanou mrkví nebo nasekaným pórkem. Tereza Lacková, ...
Škola vaření /29.08.17
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Pudinkový dort

Pudinkový dort

O prázdninách jsme samy upekly dort.
Alena Šindelková, Plzeň
Škola vaření /01.12.08
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Jsou díky koření krásně žluté a moc dobré. Vyzkoušej je, a uvidíš.

Kateřina ...

Škola vaření /25.04.16
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu