Reklama
Perník z kofoly
Fotogalerie:

Perník z kofoly

Adela Magerová

Zábřeh
Můj oblíbený recept na moučník je opravdu velmi jednoduchý. Tento výborný perník zvládne i malá slečna. A to je pak sladká svačinka! Zkus ho taky.
Adela Magerová, Zábřeh

Ingredience

  • 350g mouka hladká
  • 300g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce kakao
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 prášek do perníku
  • 300ml kofola
  • šlehačka, marmeláda, čokoláda nebo kokos- podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Přilijeme kofolu a ještě jednou promícháme vařečkou. Hotové těsto nalijeme do hlubokého plechu‚ který jsme předem vymazali olejem a vysypali polohrubou moukou.

  2. krok2 Pečeme v troubě zhruba 20–30 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí můžeme potřít marmeládou a čokoládou, posypat kokosem a ozdobit šlehačkou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pánev s mrkví a paprikou

Pánev s mrkví a paprikou

Jednoduché a velmi chutné jídlo. Lenka Kudrnová, Nejdek
Škola vaření /29.06.16
Želatinový dort

Želatinový dort

Není těžký a výsledek je super.
Nikola Koubková, 10 let, Dolní Libchavy
Škola vaření /27.12.11
Nivové pečivo

Nivové pečivo

Jarmila Rýdlová, Studénka

Škola vaření /20.04.18
Čerti

Čerti

Tohle ‚‚vaření‘‘ je super zábava. Hotoví čerti krásně voní, můžeš si s nimi ...
Škola vaření /25.08.11
Jahodový Míša

Jahodový Míša

Iva Trhoňová, Nesovice
Škola vaření /31.05.18
Barevný salát

Barevný salát

Zeleninu i těstoviny máme opravdu rádi.
Anežka Matulová, Rychaltice
Škola vaření /19.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu