Reklama
Perník na svačinu
Fotogalerie:

Perník na svačinu

Viktor Michalec

Praha
Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze sportování domů.
Viktor Michalec, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 1 směs na perník
  • 1 vejce
  • 100 ml olej
  • 250 ml mléko
  • Ostatní
  • mouka na vysypání formy
  • marmeláda tuk na vymazání formy
  • čokoláda mléčná na ozdobu
  • šlehačka na ozdobu
  • na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto.
  2. krok2
    Vlijeme ho do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. V elektrické troubě pečeme při 160 °C asi
    25 minut, v plynové na nižší stupeň asi 25 minut, v horkovzdušné při 150 °C zhruba 20 minut. Vychladlý perník zdobíme podle fantazie (čokoládou, marmeládou, šlehačkou).

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky pod nivou

Kuřecí kousky pod nivou

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná. ...
Škola vaření /08.03.12
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Mám několik typů na jednoduchá jídla a toto je jedno z nich.
Kateřina Nollová, Plzeň
...
Škola vaření /02.09.08
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši ...
Škola vaření /27.09.11
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Moje první vánočka

Moje první vánočka

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Škola vaření /25.11.13
Pánev s mrkví a paprikou

Pánev s mrkví a paprikou

Jednoduché a velmi chutné jídlo.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /29.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu