Reklama
Perník na svačinu
Fotogalerie:

Perník na svačinu

Viktor Michalec

Praha
Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze sportování domů.
Viktor Michalec, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 1 směs na perník
  • 1 vejce
  • 100 ml olej
  • 250 ml mléko
  • Ostatní
  • mouka na vysypání formy
  • marmeláda tuk na vymazání formy
  • čokoláda mléčná na ozdobu
  • šlehačka na ozdobu
  • na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto.
  2. krok2
    Vlijeme ho do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. V elektrické troubě pečeme při 160 °C asi
    25 minut, v plynové na nižší stupeň asi 25 minut, v horkovzdušné při 150 °C zhruba 20 minut. Vychladlý perník zdobíme podle fantazie (čokoládou, marmeládou, šlehačkou).

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalovaný houskový knedlík

Obalovaný houskový knedlík

Syn se naučil ‚‚levé‘‘ řízky, jak jim žertem říká. Jaroslava Levová, Šluknov...
Škola vaření /02.12.11
Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo. 

Kristýna Nováková, ...

Škola vaření /23.09.16
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Připravuji ho moc ráda společně se synem.
Jindra Čechová, Rakovník
Škola vaření /27.01.09
Štavnatá hrušková bábovka

Štavnatá hrušková bábovka

Hruškový moučník s vůní skořice. Právě začíná sezona hrušek a tahle bábovka ...

Škola vaření /16.11.17
Dětský sen

Dětský sen

Jsme kamarádky, které moc rády mlsají.
Adélka Wimmerová
a Nikolka Pištorová, ...
Škola vaření /22.03.10
Bylinková velikonoční nádivka

Bylinková velikonoční nádivka

Na Velikonoce si celá moje rodina ráda pochutná na tradičních dobrotách. Mezi ...
Škola vaření /30.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu