Reklama
Reklama
Perníčky
Fotogalerie:

Perníčky

Nikolka Kadulová

Olomouc

O Vánocích u nás doma vždy voní perníčky. Jsou ihned měkké bez čekání. Zdobíme je společně.

Nikolka Kadulová, 6 let, Olomouc

Ingredience

  • Těsto:
  • 600 g hladká mouka
  • 200 g cukr moučka
  • 3 vejce
  • 50 g máslo
  • 1/2 kypřicí prášek
  • 2 lžíce med
  • 1 lžíce kakao
  • 1/2 perníkové koření
  • 50 ml mléko
  • 1 bílek na potření
  • Zdobení:
  • 120 g cukr moučka
  • 1 bílek
  • 1 lžíce škrob

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a zpracujeme dohladka. Těsto pak  necháme alespoň hodinu uležet v potravinářské fólii v lednici.

  2. krok2

    Vyjmeme z chladu a na vále rozválíme na tenčí plát. Tvořítkem  vykrajujeme různé vánoční motivy. Klademe na plech a před vložením do trouby potřeme bílkem. Pečeme při 170 °C asi 20 minut. Po zchladnutí zdobíme.

  3. krok3

    Směs na zdobení propracováváme mixérem nebo ručně v talíři pomocí metličky. Postupujeme pomalu. Hotová zdobicí hmota nesmí téct.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná Ivana Černá, Praha
Škola vaření /27.01.18
Ořechové rohlíčky III

Ořechové rohlíčky III

Maminka je peče nejlíp na světě. Snědla bych je na posezení.
Anička Kuptová, Brno
...
Škola vaření /12.11.08
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Kotlety na bazalce a rajčatech

Kotlety na bazalce a rajčatech

Od té doby, co mám speciální hrnec, zkouším různé recepty. Tenhle je vynikající.

...
Škola vaření /07.09.16
Jednoduchý dortík

Jednoduchý dortík

Děti rády pomáhají. Tento dortík je pro ně jako stvořený.
Vojtěch Miláček, Praha ...
Škola vaření /25.02.10
Jogurtové řízečky

Jogurtové řízečky

Kdo je ochutnal, už nechce jiné.

Alena Polívková, Skalná

Škola vaření /15.09.13
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama