V průběhu pečení pustí zelenina hodně šťávy. Kdo chce, může ji odebrat.
Anna Šušláková, Most
Ingredience
- 1 liliek
- 3 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
- podle chuti sůl, citronový pepř a oblíbené koření
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 6 sušených rajčat naložených v oleji + olej z rajčat
- 1 lžička cukru krystalu
- asi 6 lístků čerstvé bazalky
- 125 g mozzarelly
- 4 plátky uzeného sýra
- 1 konzerva nasekaných rajčat s bazalkou
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Kuřecí maso osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením (já jsem použila Country grill). Cibuli nakrájíme na plátky, které rozebereme. Oloupaný česnek také pokrájíme na plátky.
-
Vypocený lilek osušíme a opečeme na oleji z rajčat. Opečený lilek přendáme na talíř. Je-li potřeba, přilijeme olej, vložíme cibuli, posypeme ji krystalovým cukrem a orestujeme do světle hnědé barvy. Okořeněné maso zprudka opečeme.
-
Do zapékací mísy dáme cibuli, lilek a maso a vlijeme nasekaná rajčata. Osolíme, opepříme, poklademe bazalkou a sušenými rajčaty. Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut.
-
Poté mísu vyndáme, poklademe mozzarellou a plátkovým sýrem, vrátíme zpět do trouby. Necháme už jen rozpustit sýr a vypneme troubu.