Reklama
Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty
Fotogalerie:

Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V průběhu pečení pustí zelenina hodně šťávy. Kdo chce, může ji odebrat.

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 1 liliek
  • 3 vykostěná kuřecí stehna bez kůže
  • podle chuti sůl, citronový pepř a oblíbené koření
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 6 sušených rajčat naložených v oleji + olej z rajčat
  • 1 lžička cukru krystalu
  • asi 6 lístků čerstvé bazalky
  • 125 g mozzarelly
  • 4 plátky uzeného sýra
  • 1 konzerva nasekaných rajčat s bazalkou

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Kuřecí maso osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením (já jsem použila Country grill). Cibuli nakrájíme na plátky, které rozebereme. Oloupaný česnek také pokrájíme na plátky.

  2. Vypocený lilek osušíme a opečeme na oleji z rajčat. Opečený lilek přendáme na talíř. Je-li potřeba, přilijeme olej, vložíme cibuli, posypeme ji krystalovým cukrem a orestujeme do světle hnědé barvy. Okořeněné maso zprudka opečeme.

  3. Do zapékací mísy dáme cibuli, lilek a maso a vlijeme nasekaná rajčata. Osolíme, opepříme, poklademe bazalkou a sušenými rajčaty. Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut.

  4. Poté mísu vyndáme, poklademe mozzarellou a plátkovým ­sýrem, vrátíme zpět do trouby. Necháme už jen rozpustit sýr a vypneme troubu.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahodový dort

Jahodový dort

Bude mi 11 let a tento dort hravě zvládnu. Anežka Pospíšilová, Horní Černá Studnice ...
Škola vaření /27.09.11
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Zdravá svačinka, která je ideální do horkých dnů.

Halina ...

Škola vaření /16.06.17
Ajvar z paprik

Ajvar z paprik

Hodí se mít ho do zásoby

Podle receptu Lenky Plchové z Krnova

Škola vaření /07.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu