Reklama
Pečené lilky s masem
Fotogalerie:

Pečené lilky s masem

Tereza Smrčková

Praha
Opečená zelenina chutná výborně.
Tereza Smrčková, Praha

Ingredience

  • 400 g vepřová krkovička
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • několik růžiček brokolice
  • 1 cibule
  • 100 g šunka
  • dle potřeby olej olivový
  • 100 g sýr eidam
  • 250 ml smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně namažeme hořčicí.
  2. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka, plátky a kousky. Cibuli nasypeme na maso. Dáme péct do vyhřáté trouby.
  3. Před koncem pečení klademe na maso plátky šunky a sýra, zeleninu zalijeme zakysanou smetanou.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Džem s jahodami a chia semínky

Džem s jahodami a chia semínky

Podle receptu Beáty Světinské z Janova nad Nisou
Škola vaření /04.08.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Citácie

Citácie

Moučník plný oříšků a kandovaného ovoce.
Barbora Šičová, Ivančice
Škola vaření /11.04.11
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši ...
Škola vaření /27.09.11
Restovaná krůtí játra

Restovaná krůtí játra

Nezapomeň, že játra se solí vždy až na konci přípravy. 

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /26.11.16
Bramboračka

Bramboračka

Anička a Maruška Pecharovy už se dokáží v kuchyni pořádně otáčet. Malá Barunka ...
Škola vaření /01.09.08
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama