Reklama
Pečené brambory s chřestem
Fotogalerie:

Pečené brambory s chřestem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý recept, na kterém se nedá nic pokazit, snad jen hlídej chřest, aby se nerozvařil.

Dana Rokytová, Písek

Ingredience

  • 1 kg nových brambor
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 3 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • trocha soli
  • podle potřeby čerstvě umletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem a nakrájíme podélně na čtvrtky. Dáme je vařit do osolené vody asi na 10 minut. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na proužky.

  2. krok2

    Uvařené brambory slijeme a smícháme s cibulí a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme větvičky rozmarýnu. 

  3. krok3

    Všechno rozložíme na plech a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme asi 20 minut dozlatova. 

  4. Mezitím si připravíme chřest. Očistíme ho, odřízneme tvrdší konce a povaříme přibližně 5 minut ve vodě se lžičkou soli. Chřest potom slijeme, necháme okapat a překrájíme zhruba na třetiny. 

  5. Brambory vyndáme z trouby a na ně rozložíme chřest. Společně zapékáme dalších 5 minut. 


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládové želvičky

Čokoládové želvičky

S výrobou roztomilých želviček si vyhrají i děti. Helena Součková, Praha
Škola vaření /12.11.08
Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo. 

Kristýna Nováková, ...

Škola vaření /23.09.16
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Jsou jednoduché a dobré. Naše dcerka Anetka je zvládne sama.
Ivana Bartušková, ...
Škola vaření /12.12.08
Sendvičová rybka

Sendvičová rybka

Syn rád chodí s dědou na ryby, jedna mu doplavala až na talíř.

Jana Horáková, Kolín

...
Škola vaření /16.02.17
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Výborná je i zastudena s krajícem chleba.

Karolína Stejskalová, Kladno

Škola vaření /12.08.16
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu