Jednoduchý recept, na kterém se nedá nic pokazit, snad jen hlídej chřest, aby se nerozvařil.
Dana Rokytová, Písek
Ingredience
- 1 kg nových brambor
- 1 svazek zeleného chřestu
- 3 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 větvičky rozmarýnu
- trocha soli
- podle potřeby čerstvě umletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem a nakrájíme podélně na čtvrtky. Dáme je vařit do osolené vody asi na 10 minut. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na proužky.
-
Uvařené brambory slijeme a smícháme s cibulí a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme větvičky rozmarýnu.
-
Všechno rozložíme na plech a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme asi 20 minut dozlatova.
-
Mezitím si připravíme chřest. Očistíme ho, odřízneme tvrdší konce a povaříme přibližně 5 minut ve vodě se lžičkou soli. Chřest potom slijeme, necháme okapat a překrájíme zhruba na třetiny.
-
Brambory vyndáme z trouby a na ně rozložíme chřest. Společně zapékáme dalších 5 minut.