Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 63 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo a pečená kolena…

 

Suroviny

středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
celá palice, oloupané a nadrcené stroužky
česnek 6 stroužků
neoloupané
nakrájená nahrubo
lze nahradit vodou
hořčice
čerstvý k podávání

Postup

1

Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte.

2

Maso řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.

3

Do připraveného pekáčku naskládejte nahrubo nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Na toto cibulové lůžko položte nasolená a ochucená kolena.

4

Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.

5

Troubu předehřejte na 160 °C.

6

Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a maso přelévejte vypečenou šťávou.

7

Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč