Reklama
Pečená kotleta s cibulí a sýrem
Fotogalerie:

Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek
Jednoduché jídlo, které zvládne na výbornou i mladá slečna, která pravidelně nevaří.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kg vepřové kotlety
  • 1 kostka masox
  • 500 g cibule
  • 250 ml šlehačka
  • 300 g sýr na strouhání
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti vegeta
  • podle chuti grilovací koření
  • olej na potření

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso si připravíme den předem. Naklepeme jej a potřeme směsí oleje, pepře, grilovacího koření a vegety. Nesolíme. Dobře zabalíme do alobalu a uložíme v chladničce. 
  2. krok2 Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo. Nasypeme jí do pekáče a na ní rozložíme maso. Osolíme. Na maso opět rozložíme vrstvu cibule. Posypeme polovinou strouhaného sýra.

  3. krok3 Z masoxu připravíme 250 ml vývaru a zalijeme jím maso v pekáči. Místo vývaru můžeme použít šlehačku, jídlo pak bude chutnější, ale vydatnější.  
  4. Pečeme cca 60 minut v troubě předehřáté na 220 °C. Na první polovinu pečení můžeme zakrýt. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem a necháme jej zezlátnout.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí karbanátky s pórkem a sýrem

Hovězí karbanátky s pórkem a sýrem

Ráda vařím a známá jídla vytvářím podle fantazie. Simona Blumelová, Ústí nad Labem...
Škola vaření /17.09.12
Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

S přípravou mi pomáhala mamka. Mladší bráška byl nadšený z veselé polévky.
...
Škola vaření /11.08.08
Chřestový quiche

Chřestový quiche

Zelený chřest je lepší, protože díky barvě na koláči lépe vynikne.


Karolína ...

Škola vaření /09.04.17
Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Do brambor zkus přidat sekanou mladou cibulku, všem bude určitě chutnat.

Lenka ...

Škola vaření /08.06.16
Pečené brambory

Pečené brambory

Neboj se a zkus vařit s námi!

Štěpánka (9 let) a Eliška (6 let) Koubovy, Škvorec

Škola vaření /16.01.15
Hravá svačina

Hravá svačina

Trocha fantazie, a jídlo tě bude bavit.

Jana Rotová, Jihlava

Škola vaření /21.08.16
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama