Reklama
Reklama
Pečená kotleta s cibulí a sýrem
Fotogalerie:

Pečená kotleta s cibulí a sýrem

Vladimíra Machková
Vladimíra Machková
Frýdek-Místek
Jednoduché jídlo, které zvládne na výbornou i mladá slečna, která pravidelně nevaří.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 kg vepřové kotlety
  • 1 kostka masox
  • 500 g cibule
  • 250 ml šlehačka
  • 300 g sýr na strouhání
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti vegeta
  • podle chuti grilovací koření
  • olej na potření

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso si připravíme den předem. Naklepeme jej a potřeme směsí oleje, pepře, grilovacího koření a vegety. Nesolíme. Dobře zabalíme do alobalu a uložíme v chladničce. 
  2. krok2 Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo. Nasypeme jí do pekáče a na ní rozložíme maso. Osolíme. Na maso opět rozložíme vrstvu cibule. Posypeme polovinou strouhaného sýra.

  3. krok3 Z masoxu připravíme 250 ml vývaru a zalijeme jím maso v pekáči. Místo vývaru můžeme použít šlehačku, jídlo pak bude chutnější, ale vydatnější.  
  4. Pečeme cca 60 minut v troubě předehřáté na 220 °C. Na první polovinu pečení můžeme zakrýt. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem a necháme jej zezlátnout.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá omeleta

Rychlá omeleta

Kuchařské umění zkoušíme s bráchou. Petr Ivanov, Jindřichův Hradec
Škola vaření /30.07.10
Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Solíme opatrně, niva je dost slaná.

Olga Šimperová, Rajhrad

Škola vaření /26.07.17
Dýňové gnocchi se špenátem

Dýňové gnocchi se špenátem

Tyhle domácí jsou mnohem lepší než kupované. Výsledek tě překvapí. 

Romana ...

Škola vaření /10.09.16
Cuketový perník

Cuketový perník

Je krásně vláčný a díky cuketě dlouho vydrží.

Eva Navrátilová, Vlašim

Škola vaření /28.08.16
Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Hotové maso by se mělo na jazyku rozpadat.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /15.08.16
Kuřecí paličky nadivoko

Kuřecí paličky nadivoko

Červená čočka je lépe stravitelná.

Nikola Šmídová, Poděbrady

Škola vaření /12.09.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama