Ingredience
- 1 kg vepřové kotlety
- 1 kostka masox
- 500 g cibule
- 250 ml šlehačka
- 300 g sýr na strouhání
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti vegeta
- podle chuti grilovací koření
- olej na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso si připravíme den předem. Naklepeme jej a potřeme směsí oleje, pepře, grilovacího koření a vegety. Nesolíme. Dobře zabalíme do alobalu a uložíme v chladničce.
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo. Nasypeme jí do pekáče a na ní rozložíme maso. Osolíme. Na maso opět rozložíme vrstvu cibule. Posypeme polovinou strouhaného sýra.
-
Z masoxu připravíme 250 ml vývaru a zalijeme jím maso v pekáči. Místo vývaru můžeme použít šlehačku, jídlo pak bude chutnější, ale vydatnější.
-
Pečeme cca 60 minut v troubě předehřáté na 220 °C. Na první polovinu pečení můžeme zakrýt. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem a necháme jej zezlátnout.