Reklama
Pastinákové donuty
Fotogalerie:

Pastinákové donuty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 300 g brambor
  • šťáva z 1 citronu
  • 500 g pastináku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 1 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

12-18

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme je s citronovou šťávou, dáme do cedníku a vymačkáme přebytečnou tekutinu.

  2. Pastináky oškrábeme a také nastrouháme. Zeleninu dáme do mísy a smícháme s moukou, vejci, solí, pepřem a jemně nasekanou petrželí.

  3. Formu vymažeme olejem a naplníme směsí. Pečeme při 180 °C přibližně 35 minut.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nádivka s medvědím česnekem

Nádivka s medvědím česnekem

Ani nepotřebuji přílohu,  mám ji rád i studenou. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Škola vaření /07.03.17
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Kakaová bábovka s višněmi

Kakaová bábovka s višněmi

Skvělá letní pochoutka nejen pro děti, ale i pro dospělé. Oslaď si život touto ...

Škola vaření /23.07.17
Marocká směs na kuskusu

Marocká směs na kuskusu

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit ...

Škola vaření /24.06.15
Perníčky

Perníčky

O Vánocích u nás doma vždy voní perníčky. Jsou ihned měkké bez čekání. ...

Škola vaření /24.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu