Reklama
Pálivá směs na toasty
Fotogalerie:

Pálivá směs na toasty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 100 ml olivového oleje
  • 2 cibule (bílá a červená)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 3 zelené papriky
  • 1 menší lilek
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší pórek
  • 3 rajčata
  • trocha soli
  • 3 lžíce drcených sušených hub
  • bylinkové koření
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře čtyř druhů
  • 2 kajenské pepře (pálivá paprička)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme semen (dýně, papriky a kajenský pepř) a pokrájíme na malé kousky.

  2. V hluboké pánvi osmahneme na oleji najemno pokrájenou cibuli s česnekem, postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí. Osolíme, dochutíme houbami, kořením, mletým pepřem a nadrobno pokrájenými papričkami kajenského pepře a necháme dělat asi 1–1,5 hodiny. Část doby dusíme pod pokličkou a poslední asi půlhodinu necháme již odklopené, aby se odpařila téměř všechna voda a směs pěkně zhoustla.

  3. Hotové plníme do čistých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při 90 °C. Necháme vychladnout.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karí rýže s hovězím

Karí rýže s hovězím

Karí můžeš dát i víc, záleží na tvé chuti. Gábina Svačinová (14 let), ...
Škola vaření /17.06.15
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Máš ráda špenát? Zkus si z něho udělat polévku. Skvěle zasytí.
Michaela Prokopová, ...
Škola vaření /08.07.12
Telecí řízek s křenem

Telecí řízek s křenem

Ostrý křen mě vždycky pěkně protáhne, říká se, že podporuje trávení.

Linda ...

Škola vaření /26.08.16
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty

V průběhu pečení pustí zelenina hodně šťávy. Kdo chce, může ji odebrat.

Anna...

Škola vaření /11.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu