Reklama
Ovocný dort na dětskou oslavu
Fotogalerie:

Ovocný dort na dětskou oslavu

Adam Příbrský

Rudná u Prahy
Udělali jsme si s kamarády takovou dvojitou parádičku. Jednak jsem měl narozeniny a taky se blížil Den dětí. Pekli jsme ovocný dort, který mi od mojí maminky chutná nejvíc. Hodně jsem okoukal, a tak jsem byl nyní šéfkuchařem.
Adam Příbrský, Rudná u Prahy

Ingredience

  • Těsto
  • 100 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 350 g mouka polohrubá
  • 200 ml mléko
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g máslo
  • Náplň
  • 2 sáčky želatina
  • dle chuti jahody
  • dle chuti broskve kompotované
  • 1 tvaroh
  • 2 lžíce cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Tuk, cukr a vejce utřeme, po lžících přidáme část mouky a vlažné mléko, pak přidáme zbylou mouku s práškem do pečiva. Dáme do vymazané formy, pečeme při 175 °C asi 30 minut.
  2. krok2
    Vršek korpusu seřízneme. Tvaroh smícháme se dvěma lžícemi moučkového cukru a potřeme korpus.
  3. krok3 Broskve a jahody klademe na upečený dort dle fantazie. Ovoce zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Moje oblíbená večeře, těstoviny doporučuji. Václav Kalista, 13 let, Havlíčkův Brod
Škola vaření /25.08.15
Farmářský guláš

Farmářský guláš

V podobě gulášku chutná mužům zelenina nejlépe.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Škola vaření /24.08.17
Fazolová mňamka

Fazolová mňamka

Hodí se, potřebuješ-li rychlou večeři.
Tereza Slámová, Karviná
Škola vaření /20.02.10
Brambory plněné mletým masem a sýrem

Brambory plněné mletým masem a sýrem

Jednoduchý a výborný recept na brambory plněné mletým masem a sýrem mne naučila moje ...
Škola vaření /04.03.12
Pikantní česnekové noky se zelím

Pikantní česnekové noky se zelím

Dobré a dietní.

Karel Witzko, Chomutov

Škola vaření /29.04.12
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama