Reklama
Oškrabánky
Fotogalerie:

Oškrabánky

Kristýna Mozolová

Chrástka
Super dobrota pro malé i velké.
Kristýna Mozolová, Chrástka

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 300 ml mléko
  • 130 g máslo
  • trocha libeček
  • špetka sůl
  • dle chuti kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě a scedíme. Poté je rozšťoucháme, přidáme teplé mléko, máslo a dosolíme.
  2. Vzniklou bramborovou kaši dáme na pánev a lehce ji opražíme. Potom ji vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a dáme péct. Když je kaše nahnědlá, posypeme ji nasekaným libečkem a vyjmeme z trouby. Oškrabánky podáváme s nakrájenou zeleninou a studeným mlékem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové muffinky

Tvarohové muffinky

Mám pět let a často pomáhám v kuchyni při pečení dobrot. Anežka Sladká, ...
Škola vaření /02.07.13
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Podávám k nim salát z čerstvé zeleniny, na druhu nezáleží, řídím se ...

Škola vaření /09.08.16
Segedínský guláš z kližky

Segedínský guláš z kližky

I když jsem už babičkou, sama vařím guláš tak, jak mě ho naučila moje maminka. ...
Škola vaření /27.05.10
‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

‚‚Štrúdlová‘‘ sluníčka

Udělal jsem je podle vlastní fantazie.
Tomáš Kratochvíl, 11 let, Čeňovice
Škola vaření /27.12.11
Námořnické maso

Námořnické maso

Po této lahůdce se u nás vždy zapráší.

Alena Jirková, Veselí nad Lužnicí

Škola vaření /19.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu