Reklama
Ořechový řez
Fotogalerie:

Ořechový řez

Petra Maňáková

Bílovec
Je to moučník, který si určitě oblíbíš.
Petra Maňáková, Bílovec

Ingredience

  • 200 g máslo
  • 2 vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 200 g cukr moučkový
  • 2 lžičky mléko
  • 500 g mouka hladká
  • 300 g ořechy
  • 2 lžíce med
  • 2 lžičky jedlá soda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu upečeme.
  2. V hrnci osmažíme směs ořechů, cukru, másla medu, poklademe na neupečenou polovinu
    a upečeme.
  3. První plát pokapeme rumem‚ natřeme krémem a přiklopíme druhým dílem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda. ...
Škola vaření /24.03.17
Medailonky z brokolice

Medailonky z brokolice

Lucie Blahová, Slavičín

Škola vaření /22.02.20
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

Když přijdu domů po odpoledním vyučování, uvařím si kuskus.
Veronika Vodová, ...
Škola vaření /31.07.09
Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Pokrm ozdobíme opečenou slaninou a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tomáš Mika, Brno

...
Škola vaření /11.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu