Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 4 bílky
- špetka soli
- 80 g cukru krupice
- 80 g mletých ořechů
- 20 g hladké mouky
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce kakaa
- 80 g čokolády na vaření
- 100 g másla
- 1 ztužovač šlehačky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha, zapracujeme cukr a poté ořechy promíchané s moukou.
-
ěsto rozetřeme na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut. Polovinu smetany smícháme s kakaem, přidáme nalámanou čokoládu a zahříváme, až se vše rozpustí. Do ještě horké směsi vmícháme máslo a necháme vše dobře vychladit. Nejlépe přes noc v lednici.
-
Vychlazenou čokoládovou smetanu krátce prošleháme. Zbylou smetanu ušleháme se ztužovačem také dotuha.
-
Na ořechový korpus natřeme nejprve čokoládovou šlehačku a na ni bílou. Povrch můžeme ještě posypat mletými ořechy. Necháme ztuhnout v lednici.
Tip redakce
Mlsej zdravě s Jihočeskými sladkými pomazánkami, které obsahují 70 % Jihočeské smetany a o 50 % méně cukru.