Reklama
Obrácené vepřové řízky
Fotogalerie:

Obrácené vepřové řízky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Věra Trčková, Boskovice

Ingredience

  • 6 plátků vepřového masa
  • sůl a pepř
  • strouhanka
  • 4 vejce
  • na smažení olej
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 masox
  • 1 l teplé vody
  • podle potřeby máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřového masa osolíme a opepříme. Maso obalíme ve strouhance tak, že do sáčku nasypeme strouhanku a vložíme do něj maso tak, aby bylo ze všech stran ve strouhance. Konec sáčku držíme, aby se strouhanka nerozsypala, a maso v sáčku naklepeme. Rozšleháme vejce a maso obalíme ještě ve vajíčku.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme řízky dozlatova. Potom je vložíme do připraveného pekáče a zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka.

  3. Přidáme stroužky česneku. V teplé vodě rozpustíme masox a nalijeme na maso tak, aby bylo ponořené. Přidáme plátky másla a pečeme v rozehřáté troubě přibližně 30 minut.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šátečky  z nutely

Šátečky z nutely

Je to jednoduchá a výborná svačina, která ti dodá energii. Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /26.04.10
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Gabriela Mlynářová, Pardubice

Škola vaření /25.02.18
Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

Toto jídlo se stalo naší oblíbenou rychlovkou k obědu.
holky Hrnčířovy, Horky
Škola vaření /20.10.10
Bezlepkové kuře na paprice

Bezlepkové kuře na paprice

Markéta Veselková, Zlín

Škola vaření /26.03.18
Mexický salát

Mexický salát

Jsem rád, když si mamka udělá čas a pustíme se spolu do vaření. ...

Škola vaření /27.09.13
Domácí rajčatová pizza

Domácí rajčatová pizza

Anna Skoumalová, Klučov

Škola vaření /12.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu