Reklama
Obalované sýrové kuličky
Fotogalerie:

Obalované sýrové kuličky

Martina Zelenková

Příbram
Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • Kuličky
  • 1 kelímek tvaroh
  • 100 g sýr eidam
  • 2 trojúhelníčky sýr smetanový
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • Obalování
  • dle potřeby pepř
  • dle potřeby paprika sladká mletá
  • dle potřeby kari
  • dle potřeby ořechy mleté
  • dle potřeby bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Trojúhelníčky v misce smícháme s tvarohem a umícháme do hladké pasty. Eidam najemno nastrouháme a přidáme ke směsi. Potom ji ochutíme solí a utřenými stroužky česneku.
  2. krok2 Sýrová hmota by měla být dostatečně hustá, aby se daly tvarovat kuličky. Hotové kuličky obalujeme v různých ingrediencích , které si můžeme vybírat podle vlastní chuti.
  3. krok3
    Pokud budeme používat bylinky a ořechy, nezapomeneme je důkladně nasekat. Po obalení kuličky necháme v lednici zatuhnout.
     
    TIP: 1. Tvarování ti půjde lépe, když budeš mít navlhčené ruce, hmota se nebude tak lepit.
    2. Obalené kuličky můžeme podávat samostatně nebo na opečených rohlíkových jednohubkách. Vždy jednu kuličku položíme na jeden dílek rohlíku. Občerstvení tak bude sytější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Piškotový  dort s krémem a marcipánem

Piškotový dort s krémem a marcipánem

V kuchyni mě to baví. A když se mi opravdu chce, upeču i dort kamarádce k narozeninám. ...
Škola vaření /26.01.10
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Dá se jíst i k večeři nebo na snídani.


Klárka Pejchalová, 11 let, Praha

Škola vaření /28.03.17
Žebírka po thajsku

Žebírka po thajsku

Žebírka by měla mít po grilování pěknou hnědou kůrčičku.

Miroslava Krátká, ...

Škola vaření /02.06.16
Katův guláš

Katův guláš

Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.
Škola vaření /13.08.17
Kuřecí prsa na moštu

Kuřecí prsa na moštu

Vanda Spurná, Chropyně

Škola vaření /21.02.18
S rajčatovou omáčkou

S rajčatovou omáčkou

Z domácího těsta jsou prostě nejlepší. 

Monika Tintěrová, Praha

Škola vaření /15.07.16
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama