Reklama
Obalované sýrové kuličky
Fotogalerie:

Obalované sýrové kuličky

Martina Zelenková

Příbram
Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • Kuličky
  • 1 kelímek tvaroh
  • 100 g sýr eidam
  • 2 trojúhelníčky sýr smetanový
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • Obalování
  • dle potřeby pepř
  • dle potřeby paprika sladká mletá
  • dle potřeby kari
  • dle potřeby ořechy mleté
  • dle potřeby bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Trojúhelníčky v misce smícháme s tvarohem a umícháme do hladké pasty. Eidam najemno nastrouháme a přidáme ke směsi. Potom ji ochutíme solí a utřenými stroužky česneku.
  2. krok2 Sýrová hmota by měla být dostatečně hustá, aby se daly tvarovat kuličky. Hotové kuličky obalujeme v různých ingrediencích , které si můžeme vybírat podle vlastní chuti.
  3. krok3
    Pokud budeme používat bylinky a ořechy, nezapomeneme je důkladně nasekat. Po obalení kuličky necháme v lednici zatuhnout.
     
    TIP: 1. Tvarování ti půjde lépe, když budeš mít navlhčené ruce, hmota se nebude tak lepit.
    2. Obalené kuličky můžeme podávat samostatně nebo na opečených rohlíkových jednohubkách. Vždy jednu kuličku položíme na jeden dílek rohlíku. Občerstvení tak bude sytější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krupičná nádivka s mákem

Krupičná nádivka s mákem

Klidně se dá podávat třeba místo chlebíčků. Luděk Zatloukal, Vsetín
Škola vaření /30.03.17
Krabí salátek

Krabí salátek

Je to pochoutka, kterou mám moc rád...
Honzík Doležal, Třebíč
Škola vaření /18.02.12
Koláč s uzeným

Koláč s uzeným

Uzené třeba s bramborovou kaší je výborné. Proč ale tuhle kombinaci nepojmout ...

Škola vaření /12.06.17
Štrúdl se špenátem

Štrúdl se špenátem

Špenát může být třeba i mražený.

Dagmar Hahnová, Praha 

Škola vaření /22.07.16
Výborná rybí polévka

Výborná rybí polévka

Opravdu nám moc chutná, vaříme ji i během celého roku, nejen o Vánocích.
...
Škola vaření /08.07.12
Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /17.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu