Reklama
Obalované sýrové kuličky
Fotogalerie:

Obalované sýrové kuličky

Martina Zelenková

Příbram
Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • Kuličky
  • 1 kelímek tvaroh
  • 100 g sýr eidam
  • 2 trojúhelníčky sýr smetanový
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • Obalování
  • dle potřeby pepř
  • dle potřeby paprika sladká mletá
  • dle potřeby kari
  • dle potřeby ořechy mleté
  • dle potřeby bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Trojúhelníčky v misce smícháme s tvarohem a umícháme do hladké pasty. Eidam najemno nastrouháme a přidáme ke směsi. Potom ji ochutíme solí a utřenými stroužky česneku.
  2. krok2 Sýrová hmota by měla být dostatečně hustá, aby se daly tvarovat kuličky. Hotové kuličky obalujeme v různých ingrediencích , které si můžeme vybírat podle vlastní chuti.
  3. krok3
    Pokud budeme používat bylinky a ořechy, nezapomeneme je důkladně nasekat. Po obalení kuličky necháme v lednici zatuhnout.
     
    TIP: 1. Tvarování ti půjde lépe, když budeš mít navlhčené ruce, hmota se nebude tak lepit.
    2. Obalené kuličky můžeme podávat samostatně nebo na opečených rohlíkových jednohubkách. Vždy jednu kuličku položíme na jeden dílek rohlíku. Občerstvení tak bude sytější.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné bochánky

Plněné bochánky

Nejlepší jsou hned po vytažení z trouby. Linda Hradecká, Rakovník
Škola vaření /16.11.16
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Pečené brambory

Pečené brambory

Neboj se a zkus vařit s námi!

Štěpánka (9 let) a Eliška (6 let) Koubovy, Škvorec

Škola vaření /16.01.15
Oškrabánky

Oškrabánky

Super dobrota pro malé i velké.
Kristýna Mozolová, Chrástka
Škola vaření /28.06.10
Tymiánové kuličky s parmazánem

Tymiánové kuličky s parmazánem

Bylinky vše krásně provoní, bude ti chutnat.

Alice Vokounová, Liberec

Škola vaření /11.11.16
Česnekové skopové

Česnekové skopové

Časově náročnější, ale o to chutnější.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /08.03.17
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama