Reklama
Noky s houbovým ragú
Fotogalerie:

Noky s houbovým ragú

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dana Uhlářová, Humpolec

Ingredience

  • NOKY:
  • 300  g uvařených a oloupaných brambor
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • trocha oleje
  • podle chuti sůl
  • dle potřeby hrubá mouka
  • RAGÚ:
  • 1 lžíce másla
  • 1 najemno nakrájená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • 100  g anglické slaniny
  • hrst hub
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200  ml houbového vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/2 kelímku smetany na vaření
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory propasírujeme a smícháme s ostatními surovinami na hladké těsto. Mouku přisypeme dle potřeby.

  2. Vidličku obalíme v mouce a pomocí hrotů tvarujeme noky. Ty pak vaříme 2–3 minuty v osolené vodě.

  3. Ragú: na pánvi s máslem opečeme 5–7 minut cibuli s plátky česneku, přidáme tymián a nakrájenou slaninu.

  4. Na pánev vsypeme houby, lehce je orestujeme a zalijeme vínem. Když se vyvaří alkohol, vmícháme hořčici, vývar, šťávu z citronu a smetanu. Necháme zredukovat a dochutíme solí s pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se jako pohoštění nebo snadná večeře. Andrea Jílková, Polička
Škola vaření /20.01.17
Maso se sýrem

Maso se sýrem

Jednoduchý recept mé maminky jistě zvládne i úplný začátečník.
Hana Kotková, ...
Škola vaření /20.08.08
Kuřecí špízy

Kuřecí špízy

Někdy si ráda vyzkouším, jaké to je, být kuchařkou a připravit rodině dobrý ...
Škola vaření /12.08.13
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Tento recept mám od kamarádky a moc mi chutná.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /15.08.17
Chléb ve vajíčku jinak

Chléb ve vajíčku jinak

Milada Vavrošová, Ostrava

Škola vaření /29.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu