Reklama
Noky od mé maminky
Fotogalerie:

Noky od mé maminky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

Ingredience

  • 500 g bramborových noků
  • 1 malá brokolice
  • 3 kuřecí prsní řízky
  • 3 lžíce oleje
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 lžička směsi adžika
  • 200 g sýra s modrou plísní
  • 150 g smetany ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Bramborové noky uvaříme dle návodu v osolené vodě. Když vyplavou na hladinu, pomocí síta je vyndáme, necháme okapat, dáme do zapékací mísy a do zbylé vody vložíme omytou brokolici. Pár minut ji necháme povařit, nakrájíme ji na malé kousky a přidáme k nokům.

  2. Kuřecí řízky nakrájíme na menší nudličky, zprudka osmahneme na oleji, ochutíme solí, pepřem a adžikou. Maso přendáme do zapékací mísy, vše promícháme, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Noky zapékáme v troubě přibližně 20 minut při 200 ºC.

Tip redakce

K nokům s brokolicí a sýrem s modrou plísní se hodí vlašské ořechy. Nadrobno je nasekej,
přisyp do zapékací mísy a zamíchej spolu se vším ostatním.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paštiková pomazánka se sýrem

Paštiková pomazánka se sýrem

Dělám ji k snídani, hodí se k čaji.  Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /12.12.11
Pudinkový dort

Pudinkový dort

Podávej ozdobené jahodami, šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami.

Monika Šrámková, ...

Škola vaření /24.06.16
Jidáše

Jidáše

Říká se, že před nemocemi člověka ochrání velikonoční jidáš. Má tvarem ...

Škola vaření /29.03.13
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Zdravá svačinka, která je ideální do horkých dnů.

Halina ...

Škola vaření /16.06.17
Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru.
Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu