Reklama
Nepečený mouřenín
Fotogalerie:

Nepečený mouřenín

Aneta Bartušková

Bítovčice (12 let)
Určitě nezapomeň vyzkoušet!
Aneta Bartušková, Bítovčice (12 let)

Ingredience

  • 1 balíček piškoty cukrářské
  • 1 hustě ušlehaná šlehačka
  • 1/2 kelímku pomazánkové máslo
  • 1 silná káva
  • dle chuti pískový cukr
  • trocha na pokapání rum
  • na posypání kakaový prášek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dvanáct piškotů naskládáme vedle sebe na alobal. Pokropíme je kávou a rumem. Na piškoty rozetřeme ušlehaný krém ze smetany, cukru a pomazánkového másla. Nahoru naskládáme zbylé piškoty, pokapeme opět kávou a rumem a dáme do ledničky ztuhnout.
  2. Těsně před podáváním posypeme hustě kakaem.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

Dršťková s baby mrkvičkou a uzeným

vydatná Ivana Černá, Praha
Škola vaření /27.01.18
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

U nás jsme všichni "omáčkoví".

Jana Capouchová, Havlíčkův Brod

Škola vaření /07.04.12
Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘

Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘

Když mám hluboko do peněženky a rodinka přesto vyžaduje pořádnou večeři, vařím...
Škola vaření /12.01.09
Telecí řízek s křenem

Telecí řízek s křenem

Ostrý křen mě vždycky pěkně protáhne, říká se, že podporuje trávení.

Linda ...

Škola vaření /26.08.16
Rýžový nákyp trochu jinak

Rýžový nákyp trochu jinak

Pochoutka, která nepatří jen do školních jídelen.

Jana ...

Škola vaření /13.05.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu